maanantai 10. joulukuuta 2012

Pizzaa!

Yllätyin kun huomasin että tacovalmistaja Santa Marialta saa nyt pizzapohjia. Hassu juttu, meillä on nimittäin aina käytetty ihan tavalliset tähteeksi jääneet tortillapohjat kotoisten pizzojen pohjiksi, ja aina on tullut hyvää. En sitten tiedä miten nämä erityispizzapohjat parantavat asiaa - kertokaa, jos joku on kokeillut!!

Meidän pizzoihimme tuli tällä kertaa sipulia, paprikaa, oliivia (ei Irikselle), ihan ohuita tofuviipaleita, kirsikkatomaatteja sekä tietenkin tomaattikastiketta & juustoraastetta. Ainekset vain tortillapohjien päälle, ja paisto 200 asteessa noin 8 minuuttia. Ihana illallinen! Tällä kertaa pieni pizzakokki otettiin alusta lähtien mukaan, ja hän tykkäsi melkein enemmän syödä täytteitä ennen uuniinlaittoa kuin sen jälkeen.



ps. kauppojen valmistortillat eivät todellakaan ole mitään ihan lisäaineetonta kamaa, ja lisäksi ne ovat voimakassuolaisia! Olen pari kertaa ahkeroinut tortilloja itsekin mm. tällä ohjeella, ja oikein hyviä on tullut (tuo öljyttömällä pannulla paistaminen on ihan must!). Taikinan kaulitseminen käy todellakin käsivarsitreenistä, mutta lopputulos on aina miellyttänyt.

torstai 6. joulukuuta 2012

Huippuhyvä mantelikerma

Terveiset taas Espanjasta - mitä lähempänä joulua ollaan, sitä vinhemmin vaihdamme paikkaa. Jouluksi taas Suomeen!

Satuin bongaamaan läheisestä luomukaupasta tätä mantelikermaa jota ajattelin kokeilla sitä vain metallitölkissä tarjolla olleen kookosmaidon sijaan (olen lukenut huolestuneena metallitölkkikeskustelua josta on puhuttu Suomea paljon laajemmin Ruotsissa ja tullut siihen tulokseen että yritän aina suosia tetraan/lasipurkkiin pakattua jos vain on olemassa vaihtoehto - onneksi usein onkin)! Syntyi oikein herkullista ja huisin helppoa tofu-kikhernekastiketta, jossa jostain syystä oli hiukan kookoksinen maku. Tässä reseptissä on nyt tölkkiä tölkin perään, mutta ei yhtään metallista! ;)

Tofu-kikhernekastike

2 sipulia
1 pkt tofua
1 tölkki kikherneitä
2 tölkkiä mantelikermaa
hitunen soijakastiketta
lisäkkeeksi esim. basmatiriisiä

Kuullota sipulit ja tofu. Lisää pannulle kikherneet ja sitten kermatölkit. Paksunna tarvittaessa esim. tilkkasella vehnäjauhoja. Nauti riisin kera!



ps. itse tekstissä jäi sanomatta tämä avainasia, mutta siis metallitölkkejä kannattaa karsastaa siksi, että niissä on haitallista bisfenoli A:ta - samaa ainetta, jonka takia vanhanaikaiset kovat tuttipullot kiellettiin EU:ssa vuonna 2011.