keskiviikko 13. heinäkuuta 2011

Maailman helpoin kalaruoka

Olen aivan mielettömän huono laittamaan kalaruokia, ja kaikkein useimmiten vain ostan pienen palan jotakin kalanfileetä ja vain paistan sen pannulla öljyssä. Uusin keksintöni on vain pienoinen parannus edelliseen, mutta minun kohdallani melkoinen edistysaskel. Ostin siis pakastettua seitiä fileinä, pyörittelin ne hiukan sulaneina kananmunassa ja kieritin lopuksi fileet korppujauhossa (kannattaa muuten ostaa mahdollisimman yksinkertaista ja vähäsuolaista korppujauhoa, sillä useimmissa halpiskorppujauhoissa on kamalat määrät lisäaineita ja esansseja, joissain muistan nähneeni jopa natriumglutamaattia). Sitten vain fileet pannulle ritisemään ainakin viideksi minuutiksi per puoli. Kananmunaa jäi yli, ja keksin paistaa sen munakokkeliksi kalan oheen. Ellei muuta, koin hetkellisen helpotuksen tunteen siitä, että Iris kerrankin saa lähes pelkästä proteiinista koostuvan aterian. Näin kesällä hän on syönyt piknikviinirypäleitä, kirsikkatomaatteja ja riisikakkujaan vähän turhankin kanssa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti