torstai 8. syyskuuta 2011

Pikaruokaa à la vauva

Olemme nyt Iriksen kanssa kahdestaan kaksi viikkoa, mikä ei ole ihan pieni aika juosta kävelemään opettelevan, kulmahampaita tekevän ja ylienergisen (ja useimmiten toki ihanan!) yksivuotiaan perässä. Ruokahuolto onkin nyt pitkälti lounaspaikkojen ja nopeiden kotiruokien varassa. Yksi suosikeistamme on kesäkurpitsamunakas, jonka valmistus on maailman nopeinta eikä tiskiäkään synny liikaa. Jaamme yhden munakkaan niin, että äiti syö puolet, Iris neljäsosan yhtenä päivänä ja toisen neljäsosan seuraavana päivänä.

Pikamunakas

2 kananmunaa (mielellään luomuja!)
n. 6 ohutta kesäkurpitsaviipaletta
paistamiseen öljyä

Riko munat kuppiin, sekoita haarukalla. Kaada munamassa pannulle ja painele kesäkurpitsaviipaleet mukaan melkein heti. Kun munakas on hyytynyt, käännä se ja paistele vielä muutama minuutti.

3 kommenttia:

  1. Meilläkin syötiin tänään kesäkurpitsamunakasta sellaisella ruokahalulla, että blogiini päätyi diapers and delicatessen-postaus. =)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista vielä tätäkin kautta! :) Kesäkurpitsamunakas (ja munakkaaseenhan voi kätevästi heittää mitä tahansa, niin kuin olit tehnytkin) on todellakin kestohitti! Iris on näinä viime päivinä taas nirsoillut aika lailla, mutta munakas ihme kyllä maistuu.

    VastaaPoista
  3. Nyt on papupihvit testattu ja ainakin meillä kelpasi mainiosti! Jospa teilläkin auttaisi nirsoiluun, etäisesti kun ehkä muistuttaa munakasta.. =)

    VastaaPoista