maanantai 2. huhtikuuta 2012

Aamueuforia

Iris on näinä päivinä ollut erityisen hyvällä tuulella aamuisin. Johtuneeko siitä, että hän on löytänyt rakastettujen TalkMurujensa ohelle toisen aamiaissuosikin: Alaran ihanat (ja aina täysin sokerittomat) myslit, joita minä olen fanittanut jo pitkään. Myslin hän syö kaikkein mieluiten niin kuin kuvassa näkyy: tarjottimelle mysliä, josta hän sitten pitkään ja huolellisesti noukkii tiettyjä juttuja: usein ensin rusinoita, sitten auringonkukansiemeniä, sitten erinäisiä leseitä. Maitoa hän juo (tai syö...) ensin lusikalla myslin seasta, ja sitten vielä näin hienosti lasista:
Mysli on täydellistä sormiruokaa juuri siinä mielessä, että siinä on paljon tutkiskeltavaa ja maisteltavaa - ja samalla se on terveellistä ja energiapitoista. Itse muuten olen vielä niin hammaskipuinen että surautin samaa mysliä (hiukan liotettuna) smoothieksi, toimii myös niin!

7 kommenttia:

 1. Tuota mysliä ei taida Suomesta saada lainkaan? Harmi, kuulostaa tosi kivalta sormiruoalta...

  VastaaPoista
 2. Hyviä uutisia: mäkin luulin pitkään että sitä ei ole, ja tilasin sitä mieheltäni kun hän kävi Englannissa: sitten kun sieltä oli jo raahattu kamalat kasat mysliä Suomeen, aloin bongailla Alaraa joka paikasta: ekokauppojen ja Stockmannin lisäksi esim. ihan S-marketeista ja Prismoista! Kannattaa kurkistella myslihyllyjä sillä silmällä, Alara on parasta mysliä mitä olen koskaan maistanut!

  VastaaPoista
 3. No niin, juuri kun se pillistä juominen on saatu haltuun, niin nyt yrität haastaa meitä kokeilemaan lasista juomista! En kuitenkaan mene tähän halpaan, koska juuri tänään kokeilimme ihan muovimukia, eikä mennyt ihan nappiin. Jääköön tuollaiset lasikokeilut sitten vaikka kouluikään...

  VastaaPoista
 4. Ei huolta, kyllä mullakin vielä hymy hyytyy kun se kalauttaa tuon Kartio-lasinsa lattiaan :D ei vain ollut mitään muuta puhtaana!

  VastaaPoista
 5. Löysin kuin löysinkin tuota Prismasta, mutta vasta kotona aloin miettimään että kannattaako tuota antaakaa vielä pikku-a:lle joka on vasta sen 9kk ja täysin hampaaton. Siellähän on joukossa kokonaisia pähkinöitäkin... Mutta jospa ne pähkinät noukkisi seasta pois ja antaisi maisteltavaksi turvallisia ainesosia :)

  VastaaPoista
 6. Onkohan se sitä samaa kuin mitä löysin mun lähi-Prismasta (organic rich)? Siinä tosiaan oli manteleita ja jotain muita isompia pähkinöitä -- mun mielestä harmillisen vähän, mutta pikkuiselta ne kannattaa varmaan noukkia pois! :) Luulisin että ne pienimmät hituset, rusinat, kuivatut hedelmänpalaset, kaura- ym. hiutaleet ja auringonkukan siemenet ovat ihan turvallista maaperää kuitenkin!

  VastaaPoista
 7. On kyllä tosi hauska lueskella tätä sun blogia, kun tyttömme ovat niin saman ikäiset. Lähes aina olet kirjoittanut jotain, mitä olen juuri itsekin miettinyt tai tehnyt :)

  Kumma kyllä, en ole löytänyt Alaran myslejä täältä meidän kaupungin kaupoista, mutta tilasin Amazonilta muitakin gluteenittomia tuotteita yms. mitä ollaan kaivattu. En ole maistanut vielä!

  VastaaPoista