tiistai 10. huhtikuuta 2012

Quinoaa!

Quinoa (eli ymmärtääkseni suomeksi "kvinoa") on mahtava vaihtoehto riisille, ohralle, pastalle ja muille hiilihydraateille; piti oikein tarkistaa, etten ollut hehkuttanut sitä aikaisemmin, mutta ilmeisesti en. Suhtaudun vähän kriittisesti karppausvouhotukseen, mutta täytyy myöntää, että olen viime vuosina yrittänyt lisätä koko perheen proteiinin saantia ja vähentää varsinkin turhimpia hiilihydraatteja (valkoinen vehnä ja sokeri listan kärkipäässä). Quinoa on siihenkin mahtava ratkaisu, sillä se siinä on paljon enemmän proteiinia kuin esimerkiksi riisissä ja pastassa, ja ilmeisesti siinä on erinomainen aminohappokoostumus. Ei kuin quinoaa lapsenkin lautaselle!

Helppo quinoapannu

2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 cm:n pala inkivääriä
1 munakoiso
1 paketti maustamatonta tofua
currya
loraus soijakastiketta
1,5 dl quinoaa
3 dl vettä

Pilko sipuli, valkosipuli, inkivääri, munakoiso ja tofu. Kuullota ensin kolme ensin mainittua ja lisää sitten munakoiso ja tofu sekä curry. Hulauta mukaan soijakastiketta (voi jättää poiskin, jos lapsi on pieni). Kun munakoisokin on saanut väriä, lisää quinoa ja pyöräytä nopeasti. Lisää sitten kuuma vesi ja porisuta pannua, kunnes melkein kaikki vesi on imeytynyt quinoaan (n. vartti). Mm!ps. quinoa sopii googlailun perusteella myös esim. keliaakikoille!

2 kommenttia:

  1. Olen lukenut blogiasi jo jonkin aikaa, mutta nyt vasta rekisteröidyin lukijaksi. Mainioita vinkkejä kun ei koskaan ole liikaa lapsen ruokiin. Erityisesti se kookosbanaanijätski menee kokeiluun heti, kun ilmat lämpenee :) Meilläkin on tuota quinoaa käytetty mm. wokin kaverina. Oli kyllä positiivinen yllätys ja mukavaa vaihtelua!

    VastaaPoista
  2. Kiva kuulla, tervetuloa! :) Munkin teki tänään mieli jäätelöä, mutta ehkä tosiaan on vielä ihan vähän liian kylmä siihen!

    VastaaPoista