Juustokakku
POHJA:
200 g sokerittomia keksejä (tein näistä kekseistä oman versioni ja suosittelen tätä blogia muutenkin!) - jos sokerittomuudella ei ole niin väliä, mitkä tahansa perusdigestivet käyvät
50 g voita/margariinia
JUUSTOKERROS:
200 g maustamatonta tuorejuustoa tai soijatuorejuustoa (esimerkiksi tämä uusi lisäaineeton maustamaton tuorejuusto on uusia suosikkejani)
5 dl valutettua maustamatonta jugurttia tai soijajugurttia (valuta tavallisessa kahvisuodattimessa ainakin pari tuntia)
1 prk kermaa (kauravispiä, soijavispiä tai tuiki tavallista kuohukermaa)
1/2 dl koivusokeria eli xylitolia
1 lime
HYYDYTYS:
1 tl agar-agaria (jauheena)
1 dl vettä
KORISTELU:
10 mansikkaa
Aloita pohjasta. Murusta keksit ja sulata voi/margariini. Painele irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin odottamaan.
Tee sitten agar-agar-seos. Sulata jauhe kylmään veteen, laita kattila täysille ja sekoita koko ajan, kunnes seos kiehuu. Kun se on porissut vähintään 2-3 min ja alkanut saostua, siirrä syrjään.
Vispaa kerma. Lisää koko ajan vispaten joukkoon valunut jugurtti ja tuorejuusto sekä koivusokeri ja limen mehu ja raastettu kuori. Lisää sitten joukkoon agar-agar-liuos koko ajan vispaten. Kaada juustoseos jääkaapissa odottelevan pohjan päälle.
Anna hyytyä vähintään yhden yön yli ja koristele seuraavana päivänä mansikoilla. Nam!
| Iriksen syöminen oli tällä kertaa NIIN sotkuista, että kuvassa on kakku vielä juhlakunnossa. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti