perjantai 2. syyskuuta 2011

Unesta pöytään!


 Näin eräänä yönä vauhdikasta unta, jossa perustin ympäri Suomea vietettyyn Ravintolapäivään oman ravintolan. Juoni oli vähän epäselvä, mutta sen muistin, että paistoin lettuja suurelle määrälle väkeä ja Iriskin oli mukana. Päätin uneni innoittamana tehdä vauvaystävällisen lettutaikinan heti samana iltana, ja kun sitten herkuttelimme letuilla koko perhe (täytteitä oli todella helppo varioida: Irikselle paistettua lohta, tomaatteja ja raejuustoa ja meille näiden lisäksi vielä kylmäsavulohta, feta-pinaattihöystöä ja marinoituja herkkusieniä) että ties vaikka perustaisin seuraavaan Ravintolapäivään, milloin se sitten onkaan, sormiruokailija- ja muutenkin lapsiystävällisen ravintolan, jossa ei kuitenkaan jätetä huomiotta tuiki tavallisia herkkusuita ja lettujen ystäviä. Letuista olisi helppo tehdä kaikenlaisia allergikkoversioitakin (ainakin maidoton ja munaton lettutaikina olisi helppo virittää). Pysykää kuulolla!!

Lettutaikina

5 dl maitoa
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
2 rkl rypsiöljyä

Turvota jääkaapissa ainakin puoli tuntia, mielellään vaikka tunninkin verran. Paista (mahdollisuuksien mukaan suolattomassa) margariinissa mahdollisimman ohuita lettuja. Täytä suolaisilla tai makeilla herkuilla.

Iris toimi lettutestaajana ja tuli siihen tulokseen, että letut ovat täydellistä sormiruokaa! Käteen sopivia, pehmoisia, ja ah niin hyviä.

2 kommenttia:

  1. Merkillistä kyllä, näin itsekin taannoin lättyunta, joka sitten toteutettiin. Olin jossain baarissa, jossa tarjoiltiin myös ruokaa. Ohitin pöydän, jossa tarjoiltiin lättyjen kera tuoretta ananasta, kermavaahtoa ja mansikoita. Ananas taisi olla peräti grillattu tms (en ole sellaista syönyt) ja mansikat kai marinoituja. Päätin tilata samanlaisen annoksen, kunhan kerkeäisin. En kerennyt ennen heräämistä.

    En ole koskaan syönyt lättyjä ananaksen kera. Uni päätettiin toteuttaa. Kaupasta ei kuitenkaan löytynyt tuoretta ananasta, enkä tykkää kermavaahdosta, joten annoksesta tuli hyvin perinteinen: lättyjä ja mansikoita.

    VastaaPoista
  2. Oi, mikä ihana (myöskin lettuaiheinen!) uni! Grillatut ananakset ja marinoidut mansikat tosin on paljon gourmetimpaa kuin mun uni :) täytyykin kokeilla!!

    VastaaPoista