perjantai 9. marraskuuta 2012

Ossi-enon jauhelihakastike

Ossi-veljeni on täällä Espanjassa käymässä, ja hän on isäntien suureksi iloksi innokas kokki. Vietimme eilen pastapäivää, ja hän teki elegantin sormiruokaystävällisen jauhelihakastikkeen, jota Iriskin maistoi hyvällä halulla (ylläolevassa kuvassa näkyy myös äidin iänikuinen soijarouheversio, jonka resepti sekin löytyy varmasti blogin syövereistä). Kastike oli erityisen hyvä, ettei se ollut hirveän vetinen tai tomaattinen (eli sotkeva tai vaikea syödä). Lupasin jakaa ohjeen täällä!

Elegantti jauhelihakastike

n. 1/2 g luomujauhelihaa
2 porkkanaa
2 sipulia
2 sellerinvartta
2 valkosipulinkynttä
1 tlk tomaattimurskaa
1 tl rosmariinia
1 tl timjamia
1 tl oreganoa
n. 10 basilikan lehteä

Paista jauheliha "omassa rasvassaan". Kun se alkaa olla kypsää, lisää pieniksi kuutioiksi pilkottuna kaikki kasvikset. Kun ne ovat pehmeitä (n. 10 min), lisää tomaattimurska ja yrtit. Anna porista vielä ainakin kymmenisen minuuttia, niin maut tasaantuvat. Tarjoile pastan kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti