keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Tuiki tavallinen päivä

Yhdistän tässä postauksessa kaksi viimeaikaista haastetta, nimittäin  Jos sul lysti on -blogin heittämän haasteen siitä mitä Iris syö yhden päivän aikana, sekä blogeissa paljon pyörineen, Liemessä-blogin Jennin innostavan Reality-haasteen: on totta että moni blogi on päältä kuin piparkakkutalo, mutta kaipa sievimpienkin kuvienkin takana piilee aina sotkua, möhnää ja erityisesti epäonnistumisia. Valitsin Reality-päiväksi eilisen, koska vietin sen melkein kokonaan kahdestaan Iriksen kanssa - vielä enemmän tilaisuuksia nopeille valmislounaille ja hätäisille välipaloille, todellinen reality check siis! Älkää kauhistuko myöhäisiä aikatauluja - täällä kaikki tapahtuu aina reilusti myöhemmin!

8.30. Iris herää vihaisena kuin herhiläinen ja juo yhden tetran täysmaitoa.

9.00. Aamiaisen toinen osa. Reilu kasa luomumysliä seisten ja suoraan lautaselta.

11.00. Aamupäivän välipala. Korkkaamme leipomon täysjyväpatongin, jota Iris syö monta palaa voin kera.

13.00. Lounas! Reilu annos kasvissosekeittoa (peruna, porkkana, selleri, linssi+öljylisä)&täysmaitoa. Tomaatti ei maistunut. Jälkiruoaksi meni kaksi (!!) omenaa, joita Iris rakastaa ohuina, juustohöylällä vedeltyinä lastuina.

17.00. Herätys päiväunilta. Kaksi Ehrmannin rutattavaa mansikkajugurttismoothieta (à 125 g).
20.30. Täällä on illallisella yleensä tapana valmistaa vähän kaikenlaista ja sitten jakaa annoksia yhdessä. Tofu-tomaattipaprikasalaatti, pastaa tomaattikastikkeella, lounaan kasvissosekeittoa (lähinnä kyllä papille, joka ei syönyt sitä vielä tänään.)

Olisi pitänyt arvata, kuka nappaa pastalautasen ja hotkii sen niin, ettei iltapuuro enää maistu. Ennen nukkumaanmenoa n. kello 22 reilu lasillinen täysmaitoa.

3 kommenttia:

  1. Menin välittömästi kokeilemaan tuota omenan höyläämistä, maistuisiko tytölle omena noin. Toimii!

    VastaaPoista
  2. Hauska reality check. :) Ja minä myös kiinnostuin tuosta omenajutusta. Pitääpä kokeilla, josko meidän pöntiäisellekin maistuisi.

    VastaaPoista
  3. Hahaa, se on kyllä hyvä jippo! Täytyykin samalla paljastaa mistä luin vinkin... suomenruotsalaisen isoäitini Allers-lehdestä, jossa omenalastuja kylläkin suositeltiin ikähaitarin toisen pään huonohampaisille :):)

    VastaaPoista