torstai 6. joulukuuta 2012

Huippuhyvä mantelikerma

Terveiset taas Espanjasta - mitä lähempänä joulua ollaan, sitä vinhemmin vaihdamme paikkaa. Jouluksi taas Suomeen!

Satuin bongaamaan läheisestä luomukaupasta tätä mantelikermaa jota ajattelin kokeilla sitä vain metallitölkissä tarjolla olleen kookosmaidon sijaan (olen lukenut huolestuneena metallitölkkikeskustelua josta on puhuttu Suomea paljon laajemmin Ruotsissa ja tullut siihen tulokseen että yritän aina suosia tetraan/lasipurkkiin pakattua jos vain on olemassa vaihtoehto - onneksi usein onkin)! Syntyi oikein herkullista ja huisin helppoa tofu-kikhernekastiketta, jossa jostain syystä oli hiukan kookoksinen maku. Tässä reseptissä on nyt tölkkiä tölkin perään, mutta ei yhtään metallista! ;)

Tofu-kikhernekastike

2 sipulia
1 pkt tofua
1 tölkki kikherneitä
2 tölkkiä mantelikermaa
hitunen soijakastiketta
lisäkkeeksi esim. basmatiriisiä

Kuullota sipulit ja tofu. Lisää pannulle kikherneet ja sitten kermatölkit. Paksunna tarvittaessa esim. tilkkasella vehnäjauhoja. Nauti riisin kera!ps. itse tekstissä jäi sanomatta tämä avainasia, mutta siis metallitölkkejä kannattaa karsastaa siksi, että niissä on haitallista bisfenoli A:ta - samaa ainetta, jonka takia vanhanaikaiset kovat tuttipullot kiellettiin EU:ssa vuonna 2011.

5 kommenttia:

 1. Hei.

  Noissa pahvipakkauksissakin on muovipinnoite sisäpuolella, joten en usko niiden olevan parempia kuin metallistenkaan. En kuitenkaan nopealla googlettelulla löytänyt, onko pinnoite niissä erilainen. Itse koitan suosia mahdollisuuksien mukaan lasipakkauksia, mutta kyllä meilläkin ihan liikaa noita tölkkikamoja kuluu. :|

  - uskollinen anonyymi lukijasi

  VastaaPoista
 2. Hitsi, niinpä tietysti onkin! Mutta eikös sen metallipinnoitteen pitänyt olla kaikkein suurin pahis? Mäkin googlasin mutta en viisastunut paljoakaan... No, täytynee muistaa tässäkin että kaikkein paras vaihtoehto ovat aina kokonaan tölkittämättömät, tuoreet jutut!

  VastaaPoista
 3. Mä olen ymmärtänyt, että se on nimenomaan se muovi. Mutta niissä pahvipakkauksissakin on usein ensin alumiinikerros ja sitten se muovipinnoite.

  Pitäisi itsekin suosia tuoreita enemmän ja vaikka keittää papuja ja kikherneitä valmiiksi pakkaseen. Olen vaan harmittavan laiska välillä keittiössä.

  - uskollinen anonyymi lukijasi

  VastaaPoista
 4. Sanopa muuta... valitettavan harvoin jaksaa, vaikka homma periaatteessa olisi ihan lastenleikkiä! Ne kun vielä laittaisi lasipurkkeihin (tai muovirasioihin joissa erikseen lukee että esim. bisfenoli A:ta ei niissä ole) niin a vot!

  VastaaPoista
 5. Katsokaapa tämä: tetroissa ei ainakaan pitäisi olla bisfenoli A:ta. http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2012/06/entapa-mehutolkit-ja-tetrapakit.html

  VastaaPoista