maanantai 10. joulukuuta 2012

Pizzaa!

Yllätyin kun huomasin että tacovalmistaja Santa Marialta saa nyt pizzapohjia. Hassu juttu, meillä on nimittäin aina käytetty ihan tavalliset tähteeksi jääneet tortillapohjat kotoisten pizzojen pohjiksi, ja aina on tullut hyvää. En sitten tiedä miten nämä erityispizzapohjat parantavat asiaa - kertokaa, jos joku on kokeillut!!

Meidän pizzoihimme tuli tällä kertaa sipulia, paprikaa, oliivia (ei Irikselle), ihan ohuita tofuviipaleita, kirsikkatomaatteja sekä tietenkin tomaattikastiketta & juustoraastetta. Ainekset vain tortillapohjien päälle, ja paisto 200 asteessa noin 8 minuuttia. Ihana illallinen! Tällä kertaa pieni pizzakokki otettiin alusta lähtien mukaan, ja hän tykkäsi melkein enemmän syödä täytteitä ennen uuniinlaittoa kuin sen jälkeen.ps. kauppojen valmistortillat eivät todellakaan ole mitään ihan lisäaineetonta kamaa, ja lisäksi ne ovat voimakassuolaisia! Olen pari kertaa ahkeroinut tortilloja itsekin mm. tällä ohjeella, ja oikein hyviä on tullut (tuo öljyttömällä pannulla paistaminen on ihan must!). Taikinan kaulitseminen käy todellakin käsivarsitreenistä, mutta lopputulos on aina miellyttänyt.

1 kommentti:

  1. Minäkin olen tehnyt itse tortillalätyt gluteenittomina. Niissä on kyllä tosiaan vähän hommaa ja seuraavalla kerralla ajattelin kokeilla kääräistä täytteet yksinkertaisesti salaatinlehteen. Tavallisesta lettutaikinastakin voi tuunata itselleen sopivan ja paistaa tortillojen korvikkeeksi :)

    VastaaPoista