torstai 31. maaliskuuta 2011

Koko perheelle sopivaa ruokaa

Silläkin uhalla, että kuulostan "pirteältä perheenemännältä" (pahaa-aavistamaton feissari kutsui minua tällä nimellä), tätä on pakko hehkuttaa hiukan: onnistuin tänään toteuttamaan baby-lead weaningin kauneinta ydinideaa, saman ruoan äärelle kokoontumista! Koko perhe nimittäin söi illalliseksi samaa ruokaa, herkullista torin antimista valmistettua sosekeittoa. Aikuisten versio pimpattiin mozzarellakuulilla ja mustapippurilla, mutta muuten keitto oli tismalleen samaa.Sormiruokailijan & co. sosekeitto

öljyä (esim. rypsi- tai oliiviöljyä)
3 valkosipulinkynttä 
2 sipulia
3 perunaa
3 porkkanaa
1 palsternakka
2 dl kaurakermaa
(+tuunaa aikuisten versio haluamallasi tavalla, esim. juustokuutioilla, tuorejuustonokareilla tai paahdetuilla siemenillä)

Kuullota sipuleita hetki kattilassa öljyssä. Lisää kuoritut ja pilkotut kasvikset. Kun kasvikset ovat pehmeitä, soseuta keitto ja lorauta joukkoon vielä kaurakerma. Annostele lautasille ja mausta aikuisten annokset haluamallasi tavalla.

Olin kuullut moneltakin taholta, että Laatupaakarin maissinaksut ovat vallan mahtavaa sormiruokaa. Koska lusikka ei vielä aina mene Irikseltä täsmälleen oikeaan osoitteeseen, ajattelimme antaa hänen dippailla näitä täysin suolattomia, pelkästä maissista valmistettuja naksuja keitttoon. Lopputuloksena oli todella onnellinen herkuttelija sekä stressittömät vanhemmat, joiden ei tarvinnut yrittää osua lusikalla suuhun. Sekä tietenkin monta uutta makua kertaheitolla: valkosipuli, sipuli, palsternakka sekä tietenkin maissi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti