keskiviikko 23. marraskuuta 2011

Kokkisotahenkinen risotto

Mieheni on liittynyt työpaikkansa luomupiiriin, mikä tietää sitä, että meille tulee kerran viikossa epämääräinen ja multainen kassillinen erilaisia vihanneksia. Idea on mahtava (viljelijä poimii vihannekset aamulla ja tuo ne sitten itse paikalle) mutta lopputulos toisinaan hiukan sekalainen; viljelijä tietenkin toimittaa sitä mitä milloinkin sattuu olemaan, viime viikkoina jättimäiset määrät kurpitsaa ja eilen muun muassa kummallisen valkoisen vihanneksen, josta emme ottaneet selvää. Se näkyy tässä vasemmalla, kertokaa jos olette viisaampia kuin minä:
Valkoisen kummallisuuden lisäksi kassissa oli tällä kertaa porkkanoita ja vihreä tomaatti, ja lisäksi kaivoin kaapista sipulia, valkosipulia, kikherneitä ja "tomate fritoa", eräänlaista maustettua tomaattipyrettä. Kuullotin ensin kasviksia, lisäsin sitten hyvää risottoriisiä (muutaman desilitran), paistoin näitä yhdessä hetken ja lisäsin sitten kiehuvaa vettä (noin kaksi kertaa riisin määrä) ja suolattoman liemikuution. Jätin pannun tulelle noin vartiksi ja heitin lopuksi mukaan tölkkikikherneet ja tomate friton. Nam!

 Yllä jo hieman koluttu lopputulos ja alapuolella tyytyväinen haarukoitsija:

2 kommenttia:

  1. Olisikos retikka tuo outo valkoinen.. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä ihme, niinpä on! Kiitos! Kuvittelin että retikka on paljon pienempi, mutta ehkä tämä olikin joku espanjalainen jättiversio:

    "Retikka on yksi vanhimmista viljelykasveista. Se on kotoisen Välimeren ja Vähä-Aasian seuduilta. Sieltä se on levinnyt Eurooppaan, Kiinaan ja Japaniin. Siksi retikasta esiintyy niin eurooppalainen, kiinalainen kuin japanilainen muunnoskin."

    Kannatti kysyä! :)

    VastaaPoista