Tänään piti saada illallista nopeasti pöytään, ja muistin että meillä on vielä kaapissa kikhernejauhoja (myydään Suomessa myös nimellä gram-jauhot). Tästä erittäin proteiinipitoisesta ja muutenkin terveellisestä jauhosta saa mahtavia kasvis"munakkaita", joihin tänään laitoin täytteeksi tomaattia - muita hyviä täytevaihtoehtoja ovat esimerkiksi sipulit tai oliivirenkaat. Pieninä palasina munakas on tähän mennessä täydellisintä ruokaa Iriksen haarukkatreeneihin!!
Kikhernemunakkaat
3 dl kikhernejauhoja
3 dl vettä
(1 tl suolaa)
1-2 tl paprikajauhetta
1-2 tl korianteria
1-2 tl currya
haluamasi täyteaines
paistamiseen öljyä
Sekoita täytteen aineet keskenään ja anna seistä ainakin vartin verran. Paista sitten pannulla vähintään sentin paksuisia "munakkaita"; käännä ne vasta kun taikina on hyytynyt pinnalta, muuten paistos hajoaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti