Linssi-makaronipata
400 g tummaa makaronia
2 sipulia
2-4 valkosipulinkynttä
2 dl punaisia linssejä (esim. GoGreen mutta toki mikä tahansa muukin käy)
n. 3-4 dl vettä
1 prk tomaattimurskaa
1-2 tkl tomaattipyrettä (tai reilu ruiskaus isommasta tomaattipyreetuubista)
paistamiseen öljyä
Kiihkeä ensikohtaaminen linssipadan kanssa |
Pilko sipulit ja valkosipuli pieniksi ja kuullota öljyssä. Kun sipuli on pehmeää, lisää huuhdotut linssit ja (mahdollisesti kuuma, jos sinulla on vedenkeitin) vesi mukaan. Kiehuta vähintään 15 minuuttia. Jos näyttää siltä että linssit imevät kaiken veden, lisää vettä. Kun linssit ovat kypsyneet vaaleamman oransseiksi ja hajoaviksi, lisää tomaattimurska ja pyree. Hauduttele vielä hetki (meillä ruoka odotteli syöjiään sammutetulla hellalla kokonaisen leikkipuistovisiitin ajan, ehkä siitä siksi tuli niin hyvää?). Keitä makaronit seuraksi ja sekoita padaksi.
Nam, maistuu hyvin vielä seuraavana päivänä Tampereen-junassa! |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti