keskiviikko 23. toukokuuta 2012

Ravintolaruokailun ABC

Olimme taas kerran ulkona syömässä, ja tuli kerrattua mieleen sormiruokailijan ravintolareissujen perusperiaatteet:
1) Ellet aio jaksaa pitää lasta sylissäsi ja ravintolassa ei ole syöttötuolia, varaa mukaan kankainen, mihin tahansa tuoliin sopiva syöttötuoli, esimerkiksi Seat'n'Sack.  (meillä oli molemmat, mutta tuttavaperheen äiti halusi välttämättä pitää Iristä sylissään koko ajan...)
2) Lapsi voi yleensä syödä pienin sovelluksin melkein mitä tahansa. Hyviä ruokia aivan pienelle ovat esim. melkein kaikki salaattipöytien antimet (maissi, kirsikkatomaatin puolikkaat, porkkanaraaste...), hiukan isommalle esimerkiksi höyrytetyt vihannekset, riisi, spagetti, jne jne. Unohda ravintoloiden ankeat lastenlistat: alle kahden vuoden ikäinen lapsi on yleensä todella pienisyömäinen, ja hän voi syödä periaatteessa kaikkia aikuistenkin annoksia - muista vain kysyä, saisitko ne ilman suolaa tai vähäsuolaisina.
3) Hyviä ruokia ovat oikeastaan melkein kaikki: erityisen helppoja ja vaivattomia tehdä myös suolattomina ovat yleensä erilaiset tuoreena paistettavat ruoat (esimerkiksi kalafile on äärettömän helppo valmistaa suolattomana, sen kun ei vain lisää sitä suolaa päälle) tai keitettävät riisi, pasta tai nuudelit.
4) Varaa mukaan ruokalappu (toisin kuin me teimme) ja pahoittele kohteliaasti sotkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti