keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Hetkellistä hammashelpotusta

Iriksen syömälakko jatkuu ja jatkuu, eikä maidon lisäksi alas mene oikeastaan mitään: tutut herkkunsa, tofun ja maissinaksut, hän huiskii kiukkuisena alas tarjottimelta. Kaikki varmaan tietävät tai ainakin arvaavat, miten tuskallista ja samalla turhauttavaa on katsella kivuliaana itkevää vauvaa, joka ei saa syötyä mitään ja jonka kiukku vain yltyy luultavasti juuri nälän takia.

Olemme keksineet muutaman ruoan, joita Iris hiukan suostuu närppimään: näitä ovat jääkylmät kurkunviipaleet, hedelmistä puristetut mehut joita yritämme hänelle hörppyyttää sekä viimeisimpänä oivalluksena Yosa-kauravälipalat, joiden mansikka-banaani- sekä persikka-passion-maut ovat sokerittomia. Kummassakin on merisuolaa, mutta niin vähän, että Biofermen asiakaspalvelun mukaan tuote sopii mainiosti vauvoille. Itse olen Yosa-smoothieiden suuri ystävä... tiesittekö muuten, että Yosan smoothie on vuonna 2009 valittu vuoden tähtituotteeksi?

6 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta blogista! Erityisesti juuri ilahduin Yosa-vinkistä.
  T: 10kk-sormiruokailijan äiti

  VastaaPoista
 2. Hauskaa, kiitos! Ja joo, Yosa on todellista herkkua... myös isommille!

  VastaaPoista
 3. Moi Riie,

  Meillä Bertan kiinteisiin siirtyminen häämöttää jo piakkoin, kiitos blogista! Nuo Yosat on kyllä huippuja ja noista sokerittomista jugurteista on moneen. Mun oma suosikki on uudehko luomu-sitrus, sokeria on, mutta menee itsellä ihan jälkiruuastakin. Suosittelen!
  - L

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa! En malta odottaa näkeväni suloisen Bertan syövän! Yritetään nähdä taas pian, vaikka ensi viikolla? Huomasin Yosan nettisivuilta tuon ihanan kuuloisen luomu-sitruksen, en oo vielä vaan onnistunut löytämään sitä mistään... Yosa on yksinkertaisesti ihanaa <3

  VastaaPoista
 5. Heippa!
  Olen 9kk Saran äiti ja täysin ihastunut blogisi. Sara on huono syömään tai paremmin sanottuna pieniruokainen ja olenkin saanut sinulta hyviä ideoita ruokailuhetkiin. Tänään ajattelin kokeilla Yosa jugurttia :)

  Sonia & Sara

  VastaaPoista
 6. Moi Sonia (ja Sara :D), hauska kuulla! Meillä onkin siis aivan samanikäiset tytöt. Iris on edelleen aivan valtavan pieniruokainen: hän kyllä maistaa yllättävän ennakkoluulottomasti kaikkea, mutta uutta suosikkia eli kirsikoita lukuunottamatta syödyn ruoan volyymi on todella vähäinen (tyyliin kaksi pastanpalasta, kolme lusikallista puuroa tai puolitoista avokadosuikaletta). Yosa oli suursuosikki siellä Suomessa, täältä Espanjasta sitä ei harmi vain saa! Sen sijaan Iris on korkannut kaikenlaiset maustamattomat/vain marjoilla maistetut soijajugurtit ja -vanukkaat... Iloista kesää teille!

  VastaaPoista