keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Ihana agavesiirappi

Olen viime päivinä tutustunut agavesiirappiin! Agave on kaktuksenkaltainen kasvi, ja agave siitä puristettua fruktoosityyppistä siirappia, jossa on alhainen glykeeminen indeksi (eli verensokeri nousee hitaammin ja tasaisemmin kuin tavallisen valkoisen sokerin tapauksessa) ja joka näyttää olevan hiukan parempaa hampaille kuin nuo kaikkein valkoisimmat sokerit. Googlailun perusteella agavea joko ylistetään tai puolestaan haukutaan (ilmeisesti fruktoosin nauttiminen suurina annoksina voi olla vaarallista, mutta kukapa nyt kilokaupalla haluaisi syödä yhtään mitään makeutusainetta...)

Kuten varmaankin kaikki pikkulapset, Iris rakastaa kaikkea makeaa... ja varsinkin täällä Espanjassa olen saanut tottua siihen, että kaikenlaisia sokeroituja herkkuja on tyrkyllä jatkuvasti, eikä ihan kaikesta voi aina lasta kieltääkään. Kotona bongasin yhtäkkiä agavesiirapin hyllyltä ja keksin ensinnäkin sekoittaa sitä maustamattomaan rahkaan ja toiseksi leipoa seuraavanlaisia keksejä! Sopii sormiruokailijoiden lisäksi myös monenlaisille allergikoille, jopa keliaakikoille, jos he syövät kauraa.

Sokerittomat & vehnättömät & gluteenittomat keksit

2 kananmunaa
5 rkl agavesiirappia (tai 6 rlk tummaa sokeria)
50 g kookoshiutaleita
1 tl kanelia
(1 tl inkivääriä)
1 tl ruokasoodaa
100 g kaurahiutaleita


Sekoita kananmunat ja siirappi/sokeri vaahdoksi esim. tehosekoittimella tai sähkövatkaimella. Lisää joukkoon mausteet, kookoshiutaleet, ruokasooda ja lopulta kaurahiutaleet. Muotoile leivinpaperille keksejä ja paista 180 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes keksit näyttävät kauniin kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti