...on vihdoin täällä! Meillä on kiikarissa toisetkin syntymäpäiväjuhlat, jonne halusin tehdä vielä edellistäkin paremman porkkanakakun, ja olen kuormittanut koko perheen dieettiä jo viikkokausia erinäisillä versioilla kakusta. Lisähaasteen aiheuttaa pieni erillisuunimme; Espanjassa asuntoihin kuuluu harvoin kunnon sähköuunit, joita ihmiset sitten korvaavat suomalaisia paljon pienemmillä uuneilla. Tässä tähän mennessä paras ohje, joka kaiken lisäksi on kohtuullisen vähäsokerinen (sopii kohtuudella nautittuna lapsillekin) ja vegaaninen (eli ei sisällä mitään eläinkunnan tuotteita, esim. maitoa tai munaa).
Vegaaninen porkkanakakku
3 hienoksi raastettua porkkanaa
4 dl vehnäjauhoja
2 1/2 dl tummaa sokeria
4 tl leivinjauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 rkl kanelia
1 rkl jauhettua inkivääriä
100 g sulaa (kasvis)margariinia
1 dl (oliivi)öljyä
3 dl soijamaitoa
kuorrutus:
1 prk maustamatonta (vegaanista) tuorejuustoa, Suomessa muistaakseni esim. Tofutti
1 dl tomusokeria
puolikkaan appelsiinin mehu
Sekoita keskenään kuivat aineet ja porkkanaraaste. Heivaa mukaan margariini, öljy ja soijamaito ja sekoita varovasti tasaiseksi (älä vatkaa liikaa, ettei taikina sitkostu). Älä panikoi, vaikka taikina on löysää. Kaada se öljyttyyn tms. vuokaan (meidän uunivuokamme on noin 20 x 30 cm ja kakku sopi siihen täydellisesti) ja paista 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarkasta kakun kypsyys ja anna viilentyä ja mehevöityä jääkaapissa mielellään jopa seuraavaan päivään saakka. Sekoita kuorrutusainekset ja kuorruta kakku. Koristele halutessasi aikuisten kakkupalat esim. saksanpähkinöillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti