Sokeriton omena-rahkapiirakka
pohja:
125 g sulatettua margariinia
1 dl maitorahkaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
täyte:
3-4 omenaa lohkoina (jos ovat kotimaisia/luomuja, kuorineen)
2-3 dl rahkaa
1 kananmuna
2 rkl hunajaa
2-3 rkl agavesiirappia
Sekoita pohjan ainekset keskenään ja taputtele pyöreään vuokaan (minä unohdin kokonaan voidella vuoan, mutta kakku irtosi siitä oikein mainiosti, vaikka käytin keraamista vuokaa). Pistele pohja haarukalla ja ripottele pohjalle omenalohkot. Sekoita rahka+muna+hunaja ja agavesiirappi ja levitä omenalohkojen päälle. Paistele 200 asteessa noin 20-25 minuuttia. Jos pinta näyttää tummenevan, siirrä kakku alemmaksi tai peitä pinta foliolla.
Iris on saanut tarpeekseen mustikoista ja auringonkukan siemenistä ja siirtyy herkuttelemaan kakkupalalla. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti