perjantai 23. maaliskuuta 2012

Viikonlopun couscoussalaatti

Onpas tullut harvinaisen pitkä päivityskatkos! Vanhan koneen kovalevy harmillisesti poksahti, mistä on ollut melkoisesti päänvaivaa... mutta lopputuloksena on nyt se, että alla on uusi kiva kone!

Päätin tänään tehdä lämpimän couscoussalaatin vanhalla suosikkireseptilläni, joka perustuu eräissä bileissä kauan sitten syötyyn herkkuun. Tämä on täysin vauvaystävällistä ruokaa, kunhan aurinkokuivatut tomaatit lisää vasta lopuksi aikuisten annoksiin! Iris herkutteli oikein olan takaa, tosin mietin monta kertaa ruokailun aikana, että olisin voinut imuroida ruoan jälkeen, en ennen ruokaa.

Couscoussalaatti

2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
2 paprikaa (mielellään erivärisiä)
rasiallinen kirsikkatomaatteja 
puolikas kurkku 
tölkki huuhdeltuja papuja (voi jättää poiskin, olen itse vain suuri papufani)
 puolikas ruukku persiljaa
3 dl couscousia (mielellään tummaa)
3 dl kiehuvaa vettä
puolikkaan sitruunan mehu
oliiviöljyä
(aikuisten annoksiin pari ruokalusikallista aurinkokuivattuja tomaattikuutioita)


Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppu öljyssä kasarissa. Kun sipuli on läpikuultavaa, lisää paprikakuutiot mukaan ja pyörittele vielä hetki. Käännä sitten levy nollalle ja lisää couscous sekä kiehuva vesi. Kun vesi on imeytynyt couscousiin, lisää pieneksi kuutioitu kurkku, kirsikkatomaatit (mielellään puolikkaina) sekä pavut. Sekoita. Hienonna persilja mahdollisimman pieneksi silpuksi ja lisää vielä se salaattiin yhdessä sitruunamehun ja oliiviöljyhulauksen kanssa. Lisää aikuisten annoksiin aurinkokuivattu tomaatti (joka on niin suolaista, ettei suolaa tarvita). Mm!

Ensin syötiin hienosti lusikalla.

...ja lopuksi käyttöön otettiin vanha kunnon sormitekniikka.

2 kommenttia:

  1. Lisää, lisää herkkureseptejä, kiitos! Ps. Sinulle olisi haaste tuolla:
    http://antakeearmoo.blogspot.com/2012/03/hyvan-mielen-haaste-2012.html

    VastaaPoista
  2. Tämä on ihan telepaattista koska juuri olin postaamassa herkkureseptiä. :) Ja myös haasteeseen vastaan, ihana haaste onkin!

    VastaaPoista