lauantai 30. kesäkuuta 2012

Huh hei pitkästä aikaa!

...ja pahoittelut radiohiljaisuudesta! Espanjan viimeinen viikko meni elämäni kamalimman taudin merkeissä (ruokamyrkytys? auringonpistos? vatsatauti?) - kukaan muu ei onneksi saanut tartuntaa, mutta itse ei tehnyt mieli edes syödä, saati sitten bloggata ruoasta. Nyt olen taas elävien kirjoissa ja lisäksi olemme raikkaan viileässä Helsingissä - ihanaa melkein neljänkymmenen asteen helteen (ja kuumeen!) jälkeen!

Tänään oli sadepäivä, joten mielemme teki jotain ravitsevaa ja maistuvaa. Löysin kaapista härkäpapurouhetta, joten tekaisin nopean ja yllättävän hyvän pastakastikkeen, joka muuten muistutti erehdyttävän paljon jauhelihakastiketta. Ostin oman pakettini tästä ihanasta helsinkiläispuodista, mutta kuvittelisin että nykyisellään terveellistä ja kotimaista härkäpapurouhetta saa jo isoimmista ruokakaupoista. Ja ellei sattuisi saamaan, härkäpapurouheen voi huoletta korvata soijarouheella.

Härkäpapurouhekastike

3 sipulia
2 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl härkäpapurouhetta
2,5 dl vettä


Silppua sipulit ja kuullota ne öljyssä pehmeiksi. Lisää sitten sekaan härkäpapurouhe ja pyörittele hetki. Lisää lopulta (kiehuva) vesi ja tomaattimurska. Kiehuta kannen alla hiljakseen vartin verran ja sekoittele usein, sillä seos palaa yllättävän helposti pohjaan. Mausta makusi mukaan esim. oreganolla tai pippurilla ja tarjoa pastan kanssa.Pasta oli niin hyvää, että sitä oli syötävä kaksin käsin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti