keskiviikko 6. kesäkuuta 2012

Hyytelöntuhoajaiset

Suomessakinhan järjestetään kai kaikenlaisia vauvojen sosemaalauksia ja muita, mutta olin tänään Iriksen kanssa hauskassa extreme-jutussa (joka liippasi syömistäkin) että sen voisi kyllä myös kotiuttaa Suomeen. Ihanan madridilaisen Cocinita de Chamberín kerhoissa lapset saavat tutustua ruokaan kaikilla aisteillaan: ideana onkin että sitä sorkitaan, sille laulellaan ja sitä maistellaan, tarvittaessa sillä saa sotkeakin. Olen joskus aikaisemmin kertonut pavuilla leikkimisestä, mutta tänään leikittiin hyytelöllä... Ohjaaja puhui paljon siitä että ihmisillä on luontaisesti juuri tällainen, ööh... hyvin läheinen suhde ruokaan: lapsena sitä halutaan koskea sormilla ja työntää joka paikkaan, ja aikuisena sen ääressä ollaan perheen ja ystävien kanssa. Tätä yhteyttä ei saisi hänen mukaansa katkaista alkuunsa pelkkiä soseita kliinisesti suoraan suuhun syöttämällä. Hiukan ehkä yksinkertaistavaa logiikkaa, mutta olihan tuossa vähän sormiruokafilosofiaakin takana!

Ensin laulellaan.

Sitten maistellaan.

Lopuksi on kaaos irti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti