Olimme ennen Espanjaan saapumista lyhyellä Tampereen-vierailulla! Veljeni (joka on ammatiltaan kokki!) oli laittanut piknikille aivan uskomattoman hyvää tofupiirakkaa, jonka arvioin sopivan hyvin ihan sormiruokataipaleen alkuunkin (palkokasveja, joista siis tofukin on tehty, saa neuvolan ohjeiden mukaan aloitella vasta kahdeksan kuukauden iässä, mutta muuten piirakan reunaa voi maistella vaikka jo piknikillä oleva puolivuotias) - joten ruinasin tietenkin ohjeen tänne. Mahtava piknikeväs kuumiin kesäpäiviin!
Tofupiirakka
Pohja
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl suolaa
200 g sinistä keijua (suolaa vain 0,7%!)
loraus soijakermaa
Täyte
500 g tofua kuutioituna ja marinoituna
1 sipuli
1 paprika
mausteita
Pinnalle
loput soijakermasta
korppujauhoja (yritä etsiä mahdollisimman vähäsuolainen versio)
1. Laita tofu sopivan kokoisiksi paloiksi
edellisenä päivänä ja laita se marinoitumaan yön yli öljyyn ja intialaisia
mausteita (kumina, curry, jeera, valkosipuli, korianteri) sisältävään
seokseen. Myös joku fetamaisuuteen pyrkivä marinadi sopii hyvin
(etikka-oregano-basilika jne.).
2. Pohjataikinan teko: sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi rasva
joukkoon niin että taikinasta tulee murumaista. Lisää lopuksi
soijakermaa niin että taikina muuttuu tahnamaiseksi. Voitele vuoka ja
levitä taikina vuokaan.
3. Täytteen valmistus: Leikkaa sipuli ja paprika pieniksi paloiksi.
Heitä sipuli ja paprika kuumalle pannulle ja kuullota. Lisää tofu ja paista kypsäksi. Maista ja mausta esim. pippurilla. Levitä täyte vuokaan ja lisää soijakerma sekä korppujauhot
päälle.
4. Paista uunin alatasolla 200 asteessa 25 minuuttia. Jos pohja jää kovin paksuksi sitä voi myös esipaistaa 5 minuuttia.
5. Anna valmistuttua vetäytyä folion alla. Parhaimmillaan kylmäksi tarjoiltuna.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti