1 sipuli pieneksi silputtuna
(1 porkkana silputtuna, jätin tämän pois koska en itse tykkää ylikypsästä porkkanasta)
300 g kuivia kikherneitä (+liotukseen ja huuhtomiseen vettä)
2 suolatonta kasvisliemikuutiota
300 g tuoretta pinaattia
1 l vettä
öljyä
Liota kikherneitä vedessä yön yli, vähintään 12 tuntia. Kun kikherneet ovat lionneet, huuhtele ne hyvin. Kuullota kattilassa sipulisilppu (sekä porkkana). Laita sitten joukkoon kikherneet sekä litra kiehuvaa vettä. Keitä noin 1 h 30 minuuttia, kunnes kikherneet ovat niin pehmeitä että ne voi helposti puristaa peukalon ja etusormen välissä rikki. Lisää kasvisliemikuutiot, odota että liukenevat. Nostele sitten mukaan tuore pinaatti ja sekoittele mukaan seoksen vielä kiehuessa pari minuuttia. Valmis!
Aikuisten annokseen jäi vähän enemmän lientä! Tämä onkin niin sanottu "comida de cuchara" täälläpäin, eli lusikalla saavat tällä kertaa syödä isommatkin! |
Siinä on vaalein espanjalainen, jonka olen kuunaan nähnyt. ;)
VastaaPoistaNäin täälläkin sanotaan! Takkuiset vaaleat kutrit ovat kulmakunnan nähtävyys.
VastaaPoista