tiistai 25. syyskuuta 2012

Hola!

Terveisiä Espanjasta! Olemme taas siirtyneet tänne toiseen kotikaupunkiimme syksyksi. Syksyn alkuun sopii tämäkin resepti, jonka bongasin paikallisesta vauvalehdestä osiosta nimeltä "vauvan ensimmäiset ruoat" - tätä siis suositellaan kuuden kuukauden iästä lähtien, vaikka Suomessahan kikherneitä pantataan kahdeksan-kymmenen kuukauden ikään saakka (muistanko oikein?) ja pinaattia ei suositella erityisesti vielä vuodenkaan iässä siksi että se estää kalsiumin imeytymisen. Täytyy kyllä huomauttaa että Suomi on oikea kalsiummaa; en koskaan missään ole kuullut että lapsille suositeltaisi esimerkiksi niin paljon maitotuotteita kuin Suomessa. Täällä juomavetenä on aina vesi, maitoa pidetään lähinnä aamu- ja iltajuomana. Tässä kuitenkin legendaarinen garbanzos con espinacasin ohje, kannattaa kokeilla myös pienemmille ruokailijoille jos haluaa päästä Espanjan makuun!

1 sipuli pieneksi silputtuna
(1 porkkana silputtuna, jätin tämän pois koska en itse tykkää ylikypsästä porkkanasta)
300 g kuivia kikherneitä (+liotukseen ja huuhtomiseen vettä)
2 suolatonta kasvisliemikuutiota
300 g tuoretta pinaattia
1 l vettä
öljyä

Liota kikherneitä vedessä yön yli, vähintään 12 tuntia. Kun kikherneet ovat lionneet, huuhtele ne hyvin. Kuullota kattilassa sipulisilppu (sekä porkkana). Laita sitten joukkoon kikherneet sekä litra kiehuvaa vettä. Keitä noin 1 h 30 minuuttia, kunnes kikherneet ovat niin pehmeitä että ne voi helposti puristaa peukalon ja etusormen välissä rikki. Lisää kasvisliemikuutiot, odota että liukenevat. Nostele sitten mukaan tuore pinaatti ja sekoittele mukaan seoksen vielä kiehuessa pari minuuttia. Valmis!


Aikuisten annokseen jäi vähän enemmän lientä! Tämä onkin niin sanottu "comida de cuchara" täälläpäin, eli lusikalla saavat tällä kertaa syödä isommatkin!2 kommenttia:

  1. Siinä on vaalein espanjalainen, jonka olen kuunaan nähnyt. ;)

    VastaaPoista
  2. Näin täälläkin sanotaan! Takkuiset vaaleat kutrit ovat kulmakunnan nähtävyys.

    VastaaPoista