keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Arjen helpot sopat

Kiitos kovasti kaikille kasvamisasiaa (ja margariiniasiaa! :D) pohtineille! Sain taas paljon uutta pohdittavaa. Ja kun margariinin huonoista ominaisuuksista oikein oli puhe, niin eikös se parjattu "rasiamargariini" oikein pompi silmilleni joka paikassa - lautasmalleissa, neuvolan esitteissä ja ruokasuosituksissa.

Nyt kuitenkin ihan muihin aiheisiin, nimittäin tein kivaa ja helppoa minestronekeittoa, josta tuli Iriksen uusi suosikki, vaikka hän yleensä ei ole ollut ns. soppaihmisiä. Aikuisille kannattaa laittaa mausteeksi reilu lusikallinen oikein hyvää pestoa (huonoja nimittäin on kaupan hyllyillä riittämiin, ne tunnistat masentavan harmahtavasta väristä ja pitkästä ainesosaluettelosta: kunnon pestossa kuuluu oikeastaan olla vain öljyä, basilikaa, pinjansiemeniä, valkosipulia ja juustoa, yleensä parmesaania tai pecorinoa). Olin myös kekseliäs ja pilkoin vihannekset ennen puistoonlähtöä, puistosta tullessa sitten vain kattila päälle ja pastat ja pavut joukkoon ohjeen mukaan.

Minestrone

1 sipuli
2 perunaa
3 porkkanaa
(halutessasi muita keittojuureksia tai vaikkapa keittojuurespakasteita)
n. 200 g makaronia tai muuta pastaa
1 tkl papuja
n. 1 l vettä
(suolaton) kasvisliemikuutio

päälle pestoa

Kuori ja pilko vihannekset ja jätä kattilaan odottelemaan. Hulauta päälle öljyä ja laita liesi päälle; paistele vihanneksia hetki ja kaada sitten päälle kiehuvaa vettä ja liemikuutio. Kiehuta noin 10 minuuttia ja lisää pasta. Kun pastaa on keitetty pakkauksen ohjeuden mukainen aika, lisää pavut. Anna kuumentua ja tarkista vielä maku. Aikuisille pestoa päälle! Ja tuli mieleen, että ruokailutaivalta vasta aloitteleville pikkuisillekin voi helposti pyydystää lautaselle jäähtyneen perunan- tai porkkananpalasen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti