maanantai 22. lokakuuta 2012

Lempeää aasialaista

Iris periaattteessa tykkää kovasti etnisistä mauista, kunhan vain eivät ole ihan liian tulisia. Tässä hyvä intialaishenkinen kikhernepata kylmeneviin iltoihin! Kookosmaitohan on muuten paitsi älyttömän hyvää, myös huippuravitsevaa.

Kikherne-kookospata

1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
1-2 paprikaa 
1 parsakaali
1 tölkki kikherneitä
1 tölkki kookosmaitoa
2 rkl maissijauhetta
korianteria (jauheena)
öljyä paistamiseen

lisukkeeksi esim. basmatiriisiä!

Kuullota pannulla silputut sipulit, lisää sitten mukaan pilkottu porkkana, paprika & parsakaali. Pyörittele ainakin viitisen minuuttia yhdessä kunnes saavat väriä, lisää korianteria. Lisää lopulta kikherneet ja kookosmaito, anna kiehahtaa kunnolla ja lisää sitten maissijauho. Sekoita hyvin ja anna muhia lämpimällä pannulla esim. sen aikaa kun valmistat riisin. Aikuiset arvostanevat kunnon hulausta esim. soijakastiketta.


MOT: Näin "eroteltuna"ruoka maistuu paljon paremmin kuin ns. sekoittuneena.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti