tiistai 25. lokakuuta 2011

Takapakkia

Olemme kärsineet viikkokausia jonkinlaisesta nuhasta, joka täällä Madridissa tuntuu olevan kaikilla: vähän yskää, vähän vetämättömyyttä, vähän mahakipuja ja vähän sekaisin olevaa vatsaa. Minä (joka yritän välttää antibiootteja viimeiseen hengenvetoon!) jouduin syömään antibioottikuurin yskään, Iris taas on oireillut vatsallaan, muutaman kerran jopa oksentanut komeasti. Sairastelukuukauden loppuhuipennus oli 1-vuotislääkärintarkastus, jossa havaittiin että pikkuisemme paino oli laskenut kesäkuulta; lopputulos oli nyt hyytävät 7 080 kiloa / 75 cm! En todellakaan haluaisi tuijottaa pelkkiä mittoja, mutta onhan se nyt aika kurjaa, jos lapsen paino laskee: pysyisi edes samassa! Minä en enää edes ole mukana lääkärintarkastuksissa koska kyllästyin lääkärin 70-lukulaiseen imetysvastaisuuteen, mutta mies parka oli saanut kuulla kunniansa Iriksen (sormi)ruokailutottumuksista ja muusta. Sosetta vaan väkisin naamaan ja niin edelleen... Yksi hyvä vinkki lääkärillä kuitenkin oli ollut, ja sovelsimme sitä tänään menestyksekkäästi: monen aterian (Iris on tähän asti syönyt aamiaisen, välipalan, lounaan, välipalan, illallisen ja iltapuuron) sijaan kannattaisi syödä muutama kunnollinen ateria: aamiainen, lounas, välipala ja illallinen. Lapsi ei kuulemma syö, jos on odotettavissa että mahdollisesti kiinnostavampaa ruokaa tulee eteen ihan kohta joka tapauksessa. Kuulostaa vähän "routa se porsaan kotiin ajaa" -filosofialta, mutta kun Iris tänään söi illallisella spagetin ja soijamakkaran lisäksi vielä melkein kokonaisen kreikkalaisen jugurtin (niitä oikein rasvaisia), tulin siihen tulokseen, että ehkä kokeilemme ainakin hetken aikaa aterioiden vähentämistä!

2 kommenttia:

  1. Ikävää kuulla, että teillä on nuhaa. Paranemisia! <3

    Luin muuten äsken Helsingin Uutisista tällaisen hauskan haastattelun sormiruokailusta: http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/76675-sormiruokailu-toi-ilon-lapsiperheen-ruokahetkiin-katso-video

    VastaaPoista
  2. Mä oon usein lisännyt hamppuproteiinijauhetta lapsen välipalayosaan tai iltajogurttiin. Kannattaa kokeilla sitäkin, jos haluaa vielä lisätä ruoan ravintotiheyttä. Vai oletko ehtinyt jo kokeilla?

    VastaaPoista