keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Lihaa, kalaa tai papuja

Olin äärimmäisen positiivisesti yllättynyt, kun Iriksen puolitoistavuotisneuvolassa ei tehtykään numeroa hänen pienestä painostaan (mehän muutimme tässä kesken kaiken, ja tämä oli ensimmäinen kerta uudessa neuvolassa)! Sen sijaan että kasvissyöntiämme (Iriskin syö kotona pelkkää kasvisruokaa, joskus hiukkasen kalaa, lihaa hän on maistanut vain joitakin kertoja vieraisilla) olisi kauhisteltu, neuvolatäti kysyi erikseen, että kai hän syö kasviksiakin. Saimme yhden esitteen nimeltä "ohjeita 1-6-vuotiaan lapsen ruokailusta", jossa käsketään syömään kahdesti päivässä "lihaa tai kalaa tai papuruokaa", ja sanotaan erikseen, että "liha- tai kala-aterian voi korvata myös papuruoalla". Ihailtavaa avarakatseisuutta Helsingin kaupungilta! Taas kerran oli puhe siitä, että voisimme yrittää erilaisin kikoin nostaa aterioiden kaloripitoisuutta. Tässä tämän illan herkku: paistettua tofua ja auringonkukansiemeniä, joissa on tilkkanen soijakastiketta. Olen pitkään pitänyt auringonkukansiemeniä vähän tylsän makuisina, mutta kun niitä jaksaa hetken paistella pannulla, niihin tulee aivan mieletön aromi!

2 kommenttia:

  1. Meillä (Iriksen ikäinen) tyttö ei edes syö lihaa, vaikka tarjotaan. Joskus vähän maistelee, mutta harvemmin. Sinäänsä se ei haittaa, sillä perheestä löytyy sekä seka- että kasvissyöjä :)

    Aikuisille herkkua salaatin kanssa saa paahtamalla auringonkukansiemeniä pannulla, sitten lisäämällä siihen sokeria, kurkumaa/currya ja lopuksi soijakastiketta. Suolaista, mutta salaatin päällä ah, niin herkullista!

    VastaaPoista
  2. Onpa hauskaa! Olen kuullut muistakin lapsista jotka tekevät samoin. Näin kasvissyöjänä sitä mielellään leikkii sillä ajatuksella, että josko ihmiset olisivat jotenkin "luonnostaan" kasvissyöjiä (siis jos liha ei ole mitenkään elinehto).

    Kiitos myös ihanan kuuloisesta auringonkukkasiemenvinkistä!!

    VastaaPoista