sunnuntai 26. helmikuuta 2012

Työlästä lähiruokaa

Huh huh, olen vieläkin ihan hiessä! Päätin tehdä aurinkoisen sunnuntain kunniaksi lähiruokaa suomalaisista aineksista: raastepihvejä ja tattaria. Oikein herkullinen ateria saatiin (ainakin aikuisten mielestä, Iris ei näyttänyt aivan yhtä vakuuttuneelta) mutta melkoisen työläästi. Olin niin ylpeä lopputuloksesta, että tässä tuntikausien keittiössä seisomisesta huolimatta herkullinen ohje.

Hillitön raastesavotta.


Raastepihvit


4 porkkanaa
3 perunaa
1 köntti juuriselleriä (sellainen kaupasta saatava palanen)
1 sipuli
1/2 dl öljyä 
1 tl suolaa
1/2 dl vehnäjauhoja
1 kananmuna
1 dl kaurahiutaleita
2 dl kermaa


Turvota kerma & kaurahiutaleet. Raasta sillä välin juurekset ja silppua sipuli. Yhdistä ja lisää vielä jauhot, muna, öljy ja suola. Sekoittele taikinaksi ja paista lettupannulla tai vastaavalla kypsiksi -- lämpötilan täytyy olla mieto ja kumpaakin puolta täytyy paistella melko kauan, muuten pihvit kärähtävät tai jäävät raaoiksi. 

Vasemmalla mahtava Opan lettupannu, oikealla aloin paistaa jättipihviä, kun taikinaa oli lopulta niin paljon...
Tattari vetää syöjän vakavaksi.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti