lauantai 11. kesäkuuta 2011

Itsetehty tomaattikastike pastalle

Yksi niistä ruoista, joissa itsetehty ja kaupan versio eroavat eniten toisistaan, on tomaattikastike. Eikö Suomestakin ala kohta saada tuoreita tomaatteja alle eurolla kilo? Sitten vain ihanaa tomaattikastiketta tekemään! Teen tätä usein pakkaseen, talvella se toimii hyvin esim. pizzan tomaattikastikkeena. Suolattomana kastike sopii loistavasti vauvallekin, aikuisten versiota voi tuunata vaikka reilulla mozzarella-annoksella, kuten me teimme.

Tomaattikastike


4 sipulia
4 valkosipulinkynttä
8-10 tomaattia
rasia kirsikkatomaatteja


öljyä, pippuria, ripaus suolaa, ripaus sokeria
(aikuisille mahdollisesti mozzarellaa)


Pilko sipulit ja valkosipulit. Freesaa öljyssä kullankeltaiseksi. Lisää tomaatit lohkoina ja keitä/paista ainakin puoli tuntia, mieluummin vielä paljon kauemminkin - mitä kauemmin jaksat porisuttaa, sen ihanampi maku! Mausta pippurilla (ja suolalla & sokerilla). Tarjoa pastan kanssa ja laita päälle esim. hyvää juustoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti