maanantai 11. heinäkuuta 2011

Jäätelöä vauvalle!

Nyt on taas ollut kuuma, ja äidille on maistunut jäätelö useammin kuin kerran... neuvolantäti ei tästä tykkäisi, mutta täytyy täällä blogin puolella avautua ja tunnustaa, että olen antanut Iriksen maistaa hiukan. Luulin että Irikselle riittivät ne muutamat lipaisut Kaisaniemen puistossa maistettua vaniljajäätelöä, mutta mitä vielä... seuraavana päivänä hän konttasi kamalaa vauhtia huoneen poikki ja iski hampaansa Magnumiini. Kun kerran jäätelö on näin suurta herkkua ja kun kuitenkin maidon (ja varsinkin sokerin!) kanssa pitäisi vielä jarrutella, loihdin Irikselle ja itse asiassa meille muillekin aivan uskomattoman hyvää banaani-kookosjäätelöä. Jäätelöohje on sokeriton, maidoton, munaton, vehnätön, vegaaninen jne. ja sopii siis oikeastaan mihin tahansa erityisruokavalioon. Kaikkein ihmeellisintä oli jäätelön käsittämättömän helppo valmistus ja aivan oikea jäätelömäinen koostumus!

Banaani-kookosjäätelö


2 kypsää banaania
1 tölkki kookosmaitoa tai kookoskermaa


Pilko banaani viipaleiksi ja laita palat pakkaseen. Kun palat ovat jäässä, laita ne tehosekoittimeen (ehkä jämerä sauvasekoitinkin sopii tähän) ja aja sileäksi jäähilemassaksi. Lisää kookosmaito ja sekoita tasaiseksi. Kaada jäätelömassa sopiviin annoskuppeihin, laita pakkaseen jäätymään ja ota sitten noin 30-60  minuuttia ennen tarjoilua jääkaappiin, niin että jäätelö ehtii hiukan pehmentyä.

6 kommenttia:

  1. Vau, tätä täytyy kokeilla! Onnistuisi varmaankin myös pakastemarjoilla :)

    VastaaPoista
  2. Onpa mahtava ohje kokeiltavaksi. Toimii saletisti meilläkin, kun tuntuu että tuo taapero ensinnäkin eläisi ihan mielellään pelkillä banaaneilla ja toiseksi saa usein tavallisesta maidosta vatsansa löysäksi.

    VastaaPoista
  3. Hauskaa! Onnistuu epäilemättä pakastemarjoilla, tai oikeastaan millä vain (ajattelin kokeilla esim. mangolla!) vaikka aavistelen, että banaani saattaa olla tuon hyvän jämäkän koostumuksen salaisuus. Kertokaa miten kokeilut onnistuivat! :)

    VastaaPoista
  4. Tein jätskiä pakastevadelmista ja -mustikoista - lapsi ei syönyt lusikallistakaan :D Kookoksen maku kai tökkäsi, koska marjoja syö niin paljon kuin viitsii antaa. No, mulle kyllä maistui, nam!

    VastaaPoista
  5. Löysin tänne puolivahingossa - sormiruokajuttuja googlettaessa :) ja ihanaa, että kättelyssä löytyi jäderesepti!! Aion kokeilla HETI!

    VastaaPoista
  6. Hei Mia, ja tervetuloa lukijaksi! :) Maija, mäkin kokeilin marjoilla ja oli ihanaa -- oon tosin huomannut, että Iris ei oikein tykkää vadelmista, se nakkelee niitä muutenkin sivuun ja keskittyy mieluummin muihin marjoihin. Mutta toisaalta on kyllä hauskaa huomata, että näinkin pienillä on jo selkeitä makumieltymyksiä! :)

    VastaaPoista