perjantai 5. elokuuta 2011

Superhelppo soijarouhemakaronilaatikko

Viikonlopusta on tulossa kiireinen, joten päätin perjantai-illan kunniaksi (tällaisia näistä perjantai-illoista on tullut vauvan myötä, huraa!) tehdä jättimäisen makaronilaatikon, josta riittää vaikka kuinka moneen ateriaan. Tein kiireessä piirakkaa myös huomisiin juhliin, joten oikaisin yhden työvaiheen ja jätin laatikosta pois paistetun sipulin; lopputuloksena on niin helppo ja silti hyvä ruoka, että ihan ihmetyttää.

Soijarouhemakaronilaatikko


750 g makaronia (mielellään tummaa!)
3 dl soijarouhetta (mielellään tummaa!)
n. 5-6 dl kuumaa vettä
hiukan soijakastiketta & haluamiasi mausteita (esim. oregano, mustapippuri, persilja)
2 dl kermaa (jos lapsi ei vielä syö maitotuotteita tai vältät niitä muusta syystä, käytä kaurakermaa)
1 tlk tomaattimurskaa


öljyä vuoan voiteluun


Keitä makaronit kevyesti suolatussa vedessä. Kun makaronit kiehuvat, sekoita keskenään soijarouhe + kiehuva vesi + soijakastike ja haluamasi mausteet. Voitele vuoka, johon sitten heität kerroksittain makaronia, turvonnutta soijarouhetta, tomaattikastiketta, kermaa jne., niin että päällimmäiseksi kerrokseksi jää makaronia. Pinnalle voi halutessaan ripotella juustoraastetta (vauvalle voi annostella laatikkoa juustokerroksen alta). Paista 175 asteessa 20 minuuttia, laita sitten uuni pois päältä ja anna vuoan olla jäähtyvässä uunissa vielä toiset 20 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti