tiistai 27. maaliskuuta 2012

Perunoiden uusi tuleminen

Äitini valitteli tässä taannoin, että minä (ja laajasti koko oma sukupolveni) ei käytä enää perunaa. Ja totta onkin, että useimpina kiireisinä arkipäivinä paljon "helpommat" pastat, ohrat ja couscousit ajavat perunan ohi, vaikka peruna on ihan kelpo ruokaa -- ja useimmiten vielä halpaa lähiruokaakin. Tein viikonloppuna soijapyöryköitä suunnilleen tämän ohjeen mukaan ja olin ylpeä itsestäni, kun pilkoin niiden kaveriksi näin komean vuoallisen uuniranskalaisia: ei lisäaineita, ei suolaa (aikuisille mukaan voi toki laittaa pikku ripauksen), rasvana vain terveellistä oliiviöljyä!

Maailman helpommat uuniranskalaiset

n. kilo kiinteitä perunoita
3 pieneksi hienonnettua valkosipulinkynttä
n. 1/2-1 dl oliiviöljyä

Pese perunat ja suikaloi ne kuorineen ranskalaisia muistuttaviksi tikuiksi. Huuhtele tikut tämän jälkeen vedellä (erittäin tärkeä työvaihe joka liittyy jotenkin perunoissa olevaan tärkkelykseen) ja kuivaa. Laita perunat vuokaan yhdessä valkosipulinkynsien kanssa ja lorauta mukaan oliiviöljyä. Kypsennä 225 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes perunat ovat valmiin näköisiä.

4 kommenttia:

  1. Hei ja kiitos aivan ihanasta blogista! Sain täältä vinkin aloittaa kolmannen lapsemme ruokailun juurikin avocadolla, joka on oma lempparini. Myös vauvamme piti avocadosta kovasti, vaikka sen tuhoaminen on kyllä tosi sotkuista hommaa...
    Perunasta: ajattelin kokeilla vauvalle puikulaperunaa, niin että jätän sen hieman kovaksi. Pysyy peruna paremmin pienen kädessä, ehkä. Kiitos myös aivan ihanista resepteistä, tulen palaamaan niihin vielä monesti!

    VastaaPoista
  2. Ohoh, huomasin nyt vasta viestisi! :) Tosi kiva että blogista on ollut iloa, ja joo, kyllä varmasti vauvan ruokataival alkaa parhaalla mahdollisella tavalla, jos hän saa avokadoa! Olen itse myös puikulaperunan suuri ystävä (hyviä on vain toisinaan yllättävän vaikea löytää), mahtava keksintö varmaan myös!

    VastaaPoista
  3. Rupesin nyt kommentoimaan oikein olan takaa. Mun lemppari kotiranskisresepti on sellainen, missä suikaloidaan perunat ja keitetään niitä ihan vähän aikaa, niin että pikkuisen pehmenevät. Keitettyjen perunoiden sekaan laitetaan öljyä, valkosipulia ja yrttejä (jos haluaa), levitetään pellille ja paistetaan rapeiksi. Nam!

    VastaaPoista
  4. Hahaa, hauskaa että kommentoit! Resepti kuulostaa aivan ihanalta, ja itse asiassa veljeni neuvoi tässä juuri pääsiäisenä, että "aidot" belgialaiset gourmet-ranskikset tehdään juuri noin, ensin keitetään hiukan ja sitten vasta paistetaan (belgialaiset kuulemma kylläkin uppopaistavat, mutta mäkin laittaisin mieluummin uuniin). Mm!

    VastaaPoista