maanantai 23. huhtikuuta 2012

Kiireisen äidin delicatessen

Olen ollut nyt kokonaisen viikon yksinäni Iriksen kanssa (tänään yksinhuoltajuuteni onneksi loppuu!) ja ruokahuolto on ollut sen mukaista: pastaa, kalapuikkoja, raejuustoa erilaisin höystein (mm. seesaminsiemenet ja avokado toimivat siinä hyvin, vaikka luonamme käymässä ollut veljeni valitti että salaatti maistui mysliltä), munakkaita ja niin edelleen. Tämänpäiväinen illallinen oli yhtä helppo, vaikka aikaisempiin ruokiin verrattuna se vaikutti luksukselta. Olen muuten ihastunut tähän äärimmäisen halpaan mutta äärimmäisen laadukkaaseen mozzarellaan, joka lyö laudalta monet paljon kalliimmat kilpailijansa. Bonuksena tässä on mikrobiologista juoksetetta (eli sopii kasvissyöjille, monissa juustoissahan on eläinperäistä juoksetetta) sekä alhainen suolaprosentti, vain 0,5%. Nam!

Caprese-salaatti (Insalata caprese)

rasiallinen kirsikkatomaatteja
pieni paketti mozzarellaa
kourallinen tuoretta basilikaa
loraus hyvää oliiviöljyä
pieni määrä vasta rouhittua mustapippuria

Halkaise kirsikkatomaatit ja pilko mozzarella. Asettele kauniisti lautaselle ja höystä mausteilla. (Ylläty iloisesti siitä että tuoreet yrtit maistuvat pienelle lapsellekin!)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti