perjantai 27. heinäkuuta 2012

Yllättävän hyvä soijarouhekastike

En ole maailman suurin soijarouheen ystävä, sillä se tuppaa aina maistumaan hiukan pahviselta vaikka kuinka maustaisi. Ilman suolaa tai hyvin vähällä suolalla haaste on vielä suurempi. Päädyin tänään heittämään mukaan oikein reippaasti tomaattia - pyrettä, murskaa ja tuoreita tomaatteja - ja taisin kehitellä elämäni toistaiseksi parhaan soijarouhekastikkeen ohjeen!

Herkullinen soijarouhekastike
 
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 porkkana
1 prk tomaattipyrettä
1 prk tomaattimurskaa
2,5 dl soijarouhetta
4-5 dl vettä
öljyä, paprikajauhetta, oreganoa, basilikaa

Paista sipuli-valkosipulisilppua öljyssä, tomaattipyreessä ja paprikajauheessa viitisen minuuttia. Lisää sitten porkkanaraaste ja pyörittele hetki. Lisää sitten soijarouhe ja tomaattimurska ja vesi, ja kiehuta kokoon puolisen tuntia. Sekoittele välillä. Mausta lopuksi oreganolla ja basilikalla. Aikuisten lautasille voi lorauttaa vähän soijakastiketta, tai sitten kastiketta voi nauttia juustoraasteen kanssa. Toimii erityishyvin pastan kanssa!


Iriksellä on nykyään niin nälkä ruoan valmistuessa (suloista ja mahtavaa, hänhän on ollut niin pieniruokainen!) että lorautan usein tulikuumiin ruokiin pari ruokalusikallista maustamatonta jugurttia (tai smetanaa, jos sattuu löytymään). Pyöristää makuja, tuo sopivan rasvalisän ja erityisesti toimii nopeana viilentäjänä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti