sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Uusi vuosi, uudet kujeet


 Uuden vuoden kunniaksi esittelen teille uuden parhaan ystäväni: keraamisen paistinpannun! Luin joskus viime vuoden puolella masentavan artikkelin perinteisiin metallisiin paistinpannuihin ajan kanssa kertyvistä myrkyistä, ja lopputulos oli se, että päätin vähän kerrallaan yrittää siirtyä näihin (tällä hetkellä) ekologisimpina ja myrkyttömimpänä pidettyihin keraamisiin pannuihin, jotka täällä Espanjassa vielä ovat äärimmäisen edullisia (kuvan pieni pannu 7,99 e), vaikka eivät ole edes mitään ns. halpislaatua. Olin epäillyt mm. sitä, olisiko keraamisesta pannusta ihan kunnon paistamiseen ja ruskistamiseen (ajatuksen tasolla tuntui vähän siltä kuin yrittäisi paistaa munaa teekupissa) mutta tietenkin pannu on alapinnaltaan ihan tavallinen metallinen, ruoan kanssa kosketuksiin tuleva pinta vain on keraaminen. Tässä esimerkiksi valmistumassa herkullista "pasta alla crudaiolaa", jonka nimen (ohjetta en sentään) olen matkinut yhdestä lempiravintoloistani, Helsingissä sijaitsevasta pienen pienestä italialaisesta nimeltä Pompei. Kuullotetaan oliiviöljyssä sipulia ja reippaasti valkosipulia ei aivan liian kypsäksi saakka, lisätään sitten pilkottuna 3-4 oikein kypsää ja hyvää tomaattia. Annetaan olla pannulla hetkinen, siis vain kunnes tomaatti vähän lämpenee ja pehmenee, ei saa kypsentää löllöksi! Joukkoon hiukan balsamicoa (ja ripaus suolaa & sokeria), ja ihana kastike on siinä! Ravintolassa kastikkeen & pastan joukkoon sekoitetaan vielä pieniä mozzarellanpalasia, nekin varmaan sopisivat tänne ihanasti!


Nyt kun Iris syö jo niin aikuismaisesti (haarukalla ja lusikalla, kaikkia mahdollisia ruokia), olen pohtinut paitsi sitä, onko järkeä jatkaa nimenomaan sormiruokablogia, ja myös sitä, haluaako hän koko varhaislapsuutensa olla se lapsi, jonka naama komeilee miljoonissa erittäin tunnistettavissa kuvissa täynnä spagettia, linssejä ja mössääntynyttä avokadoa.  Ruoka ja syöminen eivät kuitenkaan varsinkaan lapsiperheen maailmasta lopu, joten palaamme kuvioihin pian uusin metkuin... jatkoa seuraa! Tämä blogi toki jää paikalleen, koska varsinkin lukijatilastoiden perusteella näyttää siltä, että tänne löytävät varsinkin sormiruokailua aloittelevat ja siihen vinkkejä etsivät perheet. Olkoon DD:stä heille paljon iloa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti