maanantai 13. kesäkuuta 2011

Kylässä

Vietimme viikonloppua Iriksen Espanjan-puolen isoisän siskon (isotädin? olen huono näissä!) luona maan pohjoisosassa Leónissa. Suhtauduin alun perin matkaan vähän nihkeästi. Paitsi että vauvan kanssa matkustamiseen liittyy uskomaton pakkaaminen ja säheltäminen eikä autossakaan enää nukuta samaan malliin kuin pikkuvauvana, olin varautunut taas kerran joutumaan selittämään alusta lähtien kaikki outoutemme: perhepedin, sormiruokailun, vvv:n (tässä blogissa ei olekaan ollut puhetta tästä kiinnostavasta menetelmästä, jonka ansiosta Iriksen vaipat likaantuvat enää kerran-pari päivässä ja potta on jo nyt yhdeksän kuukauden iässä kovassa käytössä), kantoliinat... you name it.

Olin kuitenkin erittäin iloisesti ja positiivisesti yllättynyt siitä, että tämä vanhan kansan täti suhtautui kaikkeen ikään kuin nostalgisen ilahtuneena: ai kuinka ihanaa, että joku tekee asiat samalla tavalla kuin silloin kuin minä olin lapsi eikä ole mennyt mukaan näihin moderneihin hömpötyksiin. Jos nyt ruoasta puhutaan, niin täti viittasi tällä kaiken maailman purkkiruokiin, valmissoseisiin ja ylipäänsä ajatukseen siitä, että vauvalle täytyy olla joku täysin erillinen "vauvamainen" ruokavalio, jonka ainesosat pahimmassa tapauksessa ostetaan valmiina kalliiseen hintaan. (Täällä melkein kaikki soseruoka samoin kuin paljon käytetyt äidinmaidonkorvikkeet ovat myynnissä lähinnä apteekeissa, joista pohjoismaisesta näkökulmasta melkoisen avuttomat vanhemmat kuuliaisesti ostavat kaiken.) Hahaa, taas nähtiin, ettei sormiruokailu ole mikään moderni hömpötys!

Viikonlopun aikana Iris keskittyi syömään erityisesti montaa paikallista kalalajia, tuorepuristettua appelsiinimehua, maustamatonta soijajugurttia sekä kauden hedelmiä, joista kaikkein suurin herkku oli tämä Leónin alueen erikoisuus, valkoinen kirsikka! Tämä sormiruoka maistui kyllä aikuisillekin...
ps. joku lukija oli löytänyt tänne hakusanoilla "Seat'n'sack ainoana syöttötuolina". Tämä loistava matkasyöttötuoli oli taas kerran mukanamme (itse asiassa se taitaa olla tuossa kirsikkakuvan taustalla) ja kyllä, se on aivan mainio keksintö! Jos lapsi istuu jo itsenäisesti pidempiä hetkiä (SS:hän ei mitenkään tue häntä, pitää vain paikallaan) niin en keksi mitään syytä, miksei se voisi olla ainoa syöttötuoli!

3 kommenttia:

 1. Eksyin tänne lenniledweaning -blogin linkistä etsiessäni nyt 8 kk:n ikäiselle sormiruokailijalleni sopivia ruokaohjeita. Ja hyvältä näyttää, lupaan tulla toistekin!

  Saara

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa, tervetuloa lukemaan! Tämä haastaa keksimään entistäkin parempia ruokaohjeita... Meillähän on myös melkein samanikäiset vauvat! :)

  VastaaPoista
 3. Niin tosiaan, syöttötuoliasiasta: Virkistävää ajatella, ettei olisi perinteistä syöttötuolia ollenkaan! Niinkuin kaiken muunkin vauvatavaran kanssa, mitä meidän mieliimme iskostetaan haluttavaksi, voi tosiaan miettiä, mitä varten syöttötuolin tarvitsisin. Meillä on syöttötuoli, mutta eiköhän sitä ilmankin pärjäisi, kun kylässäkin on pärjätty!

  VastaaPoista