maanantai 20. kesäkuuta 2011

Pique-nique!

Tänne Madridiinkin on vihdoin tullut todella kuuma (pitkään kuulosti Suomen-kaverien juttujen perusteella siltä, että asetelma oli päinvastainen, mutta nyt Suomessa näyttää taas olevan kylmä?) joten olemme viihtyneet ulkosalla paremmin kuin hyvin. Olemme melkein joka päivä puistoilleet (tänään mm. viihdyimme pitkään kuuluisassa Retirossa!), tässä parhaat ruokavinkit vauvapiknikille:

- suolattomia riisikakkuja (esim. näissä on vain 0,3% suolaa ja sopivat siksi hyvin vauvalle)
- maustamattomasta tofusta leikattuja tikkuja (jos oikein herkutella haluaa, näitä voi marinoida pari tuntia jääkaapissa esim. sitruuna/limemehussa, öljytilkassa ja korianterijauheessa)
- keitettyjä (esim. tähteeksi jääneitä) jääkaappikylmiä perunoita, jotka on leikattu pitkulaisiksi tikuiksi ja maustettu varovasti esim. paprikamausteella
- puolitettuja kirsikkatomaatteja
- kurkkutikkuja
- banaaneja 
- puolitettuja viinirypäleitä
- puolitettuja kirsikoita
- tuoreesta ananaksesta leikattuja rinkuloita (hauskat leikkuuohjeet löytyvät täältä)


...jos ainesosia vain on tarpeeksi, tässä on koossa hellepäivän lounas koko porukalle. Eräänä päivänä olin oikein reipas ja loihdin vielä dipin (riisikakkuviipaleille, tofulle ja perunatikuille): maustamatonta soijajugurttia, persiljaa, mustapippuria ja pieni loraus oliiviöljyä vain sekaisin! Soijatuotteet eivät ole yhtä herkkiä pilaantumaan kuin maito, mutta dippi kannattaa silti yrittää pitää kylmässä nauttimiseensa saakka.

Olin lisäämässä listaan vielä vettä, mutta sitten muistin, että tästähän oli olemassa hyvin ristiriitaisia mielipiteitä: milloin teidän lukijoideni mielestä vauvoille suositellaan aloitettavaksi veden juontia? Sain itse jälleen kerran neuvolasta hyvin ristiriitaisia ohjeita: lomalla oleva suosikkineuvolatätini kehotti lykkäämään veden antamista melkein vuoden ikään, täällä Espanjassa sitä taas tuputettaisiin jo täysimetetyille. Itse olisin taipuvainen ajattelemaan, että ympäri vuorokauden lapsentahtisesti imetettävät vauvat eivät välttämättä tarvitse muuta janojuomaa kuin äidinmaitoa, mutta että poikkeuksellisen kuumissa olosuhteissa vesihuikat ovat ihan hyväksi ja että mukiin tutustuminen on hyvä idea jo mahdollisimman varhain. Niinpä piknikeillä Iriksellä on ollut oma pikkuriikkinen vesipullo, josta hän välillä hörppää niin innokkaasti että vettä loiskuu vaatteitakin viilentämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti