keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Lieden takana taas!

Hola hei pitkästä aikaa! Blogi on ollut suorastaan hämmentävän hiljainen melkein viikon, mutta siihen on hyvä syy: sain vihdoin viime lauantaina purkkiin pitkään stressaanneen projektini ja väittelin tohtoriksi! Sen jälkeen pakkasimme kimpsut, kampsut ja kestovaipat ja lähdimme Madridiin tervehtimään isovanhempia ja viettämään hiukan lomaa.

Olemme koko perhe syöneet masentavan yksitoikkoista ruokaa ennen suurta koitosta, koska ruoanlaittoon ei ollut yksinkertaisesti aikaa. Oi, kuinka olenkaan kaivannut rentoa kokkailua ja Iriksen ruokailun kunnollista suunnittelua! Eilen pääsin pitkästä aikaa lieden ääreen ja loihdin meille tällaisen wokin:

Vauvaystävällinen wokki

2 isoa sipulia

2 vihreää paprikaa
1 munakoiso
1 paketti tofua
3 nyyttiä nuudeleita (sellaisia, joiden ainesosina on vain vehnäjauhoja ja vettä!)
n. 2 tl korianteria
n. 3-4 rkl kookoshiutaleita
öljyä

aikuisille: soijakastiketta ja jotakin pähkinöitä


Silppua vihannekset (mielellään sormiruokailijan nyrkkiin sopiviksi suikaleiksi). Heitä
ne pannulle öljyyn kuullottumaan. Kun vihannekset ovat pehmentyneet, laita joukkoon tofu. Kun kaikki näyttää kypsältä, murustele mukaan kuivat nuudelit. Heitä päälle hiukan kiehuvaa vettä ja odottele, että nuudelit imevät nesteen. Lisää vettä niin kauan että nuudelit ovat kypsiä. Mausta korianterilla ja kookoshiutaleilla. Lisää aikuisille hiukan soijaa ja kourallinen pähkinöitä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti