perjantai 17. kesäkuuta 2011

Puuron uusi olomuoto

Olen joskus tainnut ihmetellä ääneenkin, miksi Suomesssa lapsille tyrkytetään puuroa joka ainoa päivä, aamuin illoin. Luulisi, että suurinkin puuron ystävä pikku hiljaa kyllästyy!

Olemme huomanneet, että Iris (joka vielä hallinnoi lusikkaa kohtuullisella menestyksellä) herpaantuu lusikoitavista ruoista käyttäisi kaikkein mieluiten käsiään, oli kyseessä sitten mikä ruoka tahansa. Myös puuron hän toisinaan nappaa lusikasta ja tunkee suuhunsa, ja voitte vain arvata minkälainen sotku siitä syntyy. Kekseliäänä äitinä keksin, että puurohan voisi saada uuden olomuodon: nyt olen jo useampana iltana leiponut pieniä puuroleipäsiä, joita Iris rakastaa natustaa. Uunista otetun leivän päälle ihanasti sulavan juuston tai esimerkiksi tomaattiviipaleiden kanssa tämä on loistavaa illallista muullekin perheelle! Lisäksi tämä on helppoa kuin heinänteko.

Puuroleipäset


2 kuppia kaurahiutaleita (desilitramittamme on kadonnut, joten käytän Arabian pieniä Teema-kuppeja, lienevät noin reilun desilitran vetoisia)
½ kuppia vehnäjauhoja
½ kuppia jotain valinnaista viljaa (olen laittanut mm. ruishiutaleita ja -rouhetta)
1 tl leivijauhetta
1-1½ kuppia vettä
n. ½ kuppia oliiviöljyä


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vesi & öljy ja sekoita. Iske uunipellille pieniä leipäsiä ja paista 200 asteessa noin vartti.

4 kommenttia:

 1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 2. Hei, onpa mainio blogi! Meilläkin on elokuussa syntynyt tyttö, kiitos ruokavinkeistä :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos!! Myös sun blogi on aivan ihana!

  VastaaPoista
 4. Kiitti! Tarkoitat varmaan sitä vanhaa Senegal-blogia :) Olen kirjoittanut myös meidän tytöstä blogia ihan odotuksen alusta asti, mutta se ei ole suurelle yleisölle nähtävissä.

  Minusta tulee kyllä nyt ihan sun vakkarilukija.

  VastaaPoista