lauantai 21. tammikuuta 2012

Juustorakkaus jatkuu, mutta tällä kertaa melkein suolattomana!

Kuten aiemminkin olen kertonut, juusto on Iriksen suuri lempiruoka. Olen tässä vähän yrittänyt rajoittaa juuston hotkimista lähinnä sen korkean suolapitoisuuden takia... mutta nyt löysimme täältä Espanjasta vain 0,3 % suolaa sisältävän juuston, joten olen nyt sitten taas antanut Iriksen herkutella juustolla enemmän. Nyt hän ei päästäisi käsistään enää edes pakkausta, kuten kuvasta näkyy.

Palaamme Suomeen jo ihan kohta, ja nyt pohdin kuumeisesti, onko siellä mitään vastaavaa.... Googlailujen perusteella ainakaan mitään juustoa ei mainosteta suoranaisesti vähäsuolaisena. Tässä olisi varmasti hyvä markkinarako meijereille, vink vink vain!

3 kommenttia:

 1. Jossain sulatejuustossa olen nähnyt jopa alle 1% suolapitoisuuksia, merkkiä en muista.

  VastaaPoista
 2. Moikka! Meillä kanssa rakastetaan juustoja ja ihan lemppareita ovat perus Oltermanni sekä Manchego.
  Mä olen ostanut joskus Juustoportin Julia10-nimistä juustoa. En ihan muista suolamäärää, mutta tämä oli sellainen kasvisrasvasta valmistettu ja sydänmerkillä varustettu eli pitäisi olla vähäsuolainen. Maku on sitten toinen asia, tosin me ollaan totuttu aika rasvaisiin ja täyteläisiin juustoihin.
  Mä olen antanut ihan hyvällä omatunnolla Saran syödä muutaman juustoviipalen päivässä sen kummemmin suolamääriin tuijottamatta.

  Terkuin Sonia ja Sara :D

  VastaaPoista
 3. Vau, Sonia ja Sara, onpa teillä tyylikäs maku, manchegoa! :) Se onkin tosi herkullista (täällä Espanjassa se tuntuu vähän niin kuin paikalliselta Oltermannilta)! Kun palataan Suomeen, täytyy ehdottomasti kokeilla tuota Juliaa.
  Ja Maru, joo, totta, sulatejuustoissa on todella vähän suolaa, niitä en muistanutkaan! Mulla on vain sellainen muistikuva (korjatkaa jos olen väärässä) että niissä on myös aika paljon lisäaineita... tosin jos vähän syö, niin eihän sekään haittaa.

  VastaaPoista