torstai 12. tammikuuta 2012

Pähkinäpähkinä

Olen pähkinöiden suurkuluttaja. Seesaminsiemenet, auringonkukansiemenet, saksanpähkinät, hasselpähkinät ja mantelit kuuluvat kaikki lähes päivittäiseen ruokavaliooni, enkä suoraan sanottuna enää voisi kuvitellakaan eläväni ilman pähkinöitä. Tänään näin metrossa omaani paljon pienemmän vauvan vetävän iloisena saksanpähkinöitä pussista, ja tulin ajatelleeksi, että siinähän olisi oiva ja energian ja hyvien rasvojen lähde laihalle Irikselle, jolla kuitenkin on hampaita jo toista kymmentä. Jotenkin olen kuitenkin ajatellut, että pikkulapsia pitää vielä jonkin aikaa pitää erossa pähkinöistä... eikös neuvolassakin sanota, että pähkinänpurijaa vaanivat allergioiden lisäksi tukehtumisvaara? Mitä te muut olette mieltä, joko lapsenne herkuttelevat pähkinöillä?

4 kommenttia:

 1. Ajattelin käydä ilmoittamassa, että kirjoitin tästä sun blogista omassani. Luen tätä vanhimmista teksteistä lähtien, ja olen saanut jo monenmonta vinkkiä oman vauvani sormiruokailuun vaikken ole ehtinyt teksteissä kuin vasta viime kesäkuussa kirjoittamiisi juttuihin :)

  VastaaPoista
 2. Moi, kiva, sepä hauskaa! Sullakin on oikein kiva blogi! :) Toivottavasti Iriksen seikkailuista on apua!

  VastaaPoista
 3. Vähän myöhään kommentoin, mutta kumminkin: meidän vuosikas on kyllä maistellut cashewpähkinöitä. Jotenkin se sai pussin joskus auki ja vaikutti tykkäävän kovasti. Me on annettu sille niitä hiukan murusteltuina, ei ihan kokonaisina - mitään ongelmia ei olla havaittu. Ja mies on tainnut tehdä sille jonkin smoothienkin, johon on pantu pähkinää sekaan. Allergioiden puhkeamiseen ei kai voi odottamalla vaikuttaa, mutta oisko noissa ollut joku syy, miksi ei ihan pienille olisi suositeltu? Iriksen kokoiselle antaisin kyllä surutta!

  VastaaPoista
 4. Täällä toinen suurkuluttaja! Meillä myös 2 v Pieni syö pähkinöitä ja siemeniä päivittäin. Voisi sanoa, että ovat tärkein proteiinien ja hyvien rasvojen lähde. Tarjoan pähkinät joko raakapirtelöissä/puuroissa tai sitten pieniksi pilkottuna sellaisenaan. Auringonkukan siemenet ja kuoritut hampunsiemenet ovatkin jo valmiiksi niin pieniä, ettei tukehtumisen vaaraa ole.

  VastaaPoista