torstai 5. tammikuuta 2012

Lomaltapaluusoppa

Pahoittelemme päivityskatkosta! Olemme olleet oikein yltäkylläisellä joululomalla, joka päättyy laskentatavan mukaan tänään tai huomenna: Espanjassa vietetään joulua vasta loppiaisena, joten ohjelmassa on vielä tänä iltana "jouluaatto" lahjanvaihtoineen ja syömiseineen täläkäisen perheen kanssa, ja huomenna vielä toisen sukuhaaran lounas. Huh huh!

Kyökin puolella alamme jo palata arkeen, joten tässä mainion minestronekeiton ohje. Iris on yleensä ollut vähän huonoa pataa keittojen kanssa (lusikka tahtoo läiskyttää nestettä ympäriinsä, eikä koko konsepti ole oikein hallussa, joten keksimme poimia haarukoitavat jutut tarjottimelle), mutta tämä kelpasi.

Minestronekeitto


n. 1,5 l vettä
1 sipuli
2 vihreää tai punaista paprikaa
5-6 perunaa
2-3 porkkanaa
iso tölkki huuhteltuja papuja, esim. kidneypapuja
n. 250 g pastaa, esim. lapsen helposti haarukoitavaa penneä
1-2 tomaattia
haluamasi määrä purjoa ja/tai selleriä
(suolattomia) kasvisliemikuutioita
aikuisten annoksiin pestoa
öljyä


Pilko vihannekset. Kuullota ensin sipulia & paprikaa hetki kattilassa öljyssä. Lisää sitten peruna, porkkana ja purjo/selleri. Lisää kiehuvaa vettä ja kasvisliemikuutio(t) keitä n. kymmenen minuuttia. Kun juurekset tuntuvat puolikypsiltä, heitä mukaan pasta ja keitä niin että kaikki on kypsää (n. 7-8 minuuttia). Lisää lopuksi mukaan silputtu tomaatti ja pavut. Sekoittele ja tarjoile. Aikuisille reilu pestonokare päälle, jottei kukaan murehtisi suolan puuttumista!


toim. huom.: Iris taitaa karpata, kun kaikki perunaa ja pastaa lukuunottamatta maistui...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti