tiistai 28. helmikuuta 2012

Sormiruokailijan pikaohratto

Lähiruokateema näköjään jatkuu, päätin nimittäin aloittaa tutkimusmatkan erilaisiin suomalaisiin riisin/pastan/jne. korvikkeeseen. Tänään oli vuorossa ohra -- jota toki olen muuten maistanut monta kertaa, mutten ikinä kotona valmistanut! Iris on kovasti aina tykännyt risotosta ja paellasta, ja erittäin hyvin maistui tämäkin erittäin pikainen herkku. Itse asiassa koostumus oli niin mukavan tahmeaa, että tätä voisi suositella ihan sormiruokailun alkutaipaleellekin.

Pikainen papuohratto (kahdelle aikuiselle, yhdelle lapselle)

1,25 dl ohraa
3,5 dl vettä
1 sipuli
1 porkkana
1 tölkki papuja (huuhtele tomaatti- tai suolaliemi huolellisesti pois!)
ripaus paprikajauhoja
(ripaus suolaa; jos haluat ruoasta suolatonta, lisää vasta aikuisten annoksiin)

Kuullota kattilassa sipulisilppu ja kuutioitu porkkana. Kun sipuli on pehmeää, lisää mukaan ohra ja pyörittele hetki öljyssä. Lisää sitten paprikamauste (ja suola) sekä vesi. Anna kiehua rauhallisesti noin vartti, kunnes kaikki vesi on imeytynyt ohraan. Lisää lopuksi huuhdellut pavut ja herkuttele!

Suu täynnä ohrattoa.

3 kommenttia:

  1. Oli pakko kokeilla tätä heti eilen, hyvää oli ainakin mun mielestä eivätkä lapsetkaan pois sylkeneet :) Laitoin reseptin omaankin blogiin jotta löydän jatkossakin helposti... :)

    VastaaPoista
  2. Ihan ekaks kiitos tästä hienosta blogista! Meillä on juuri 1-vuotta täyttänyt sormiruokailija, emmekä tunne/tiedä ketään muuta sormiruokailevaa perhettä/vauvaa joten minulle tämä netissä tarjolla oleva "vertaistuki" on ollut todella tärkeää! Kiitos!

    Päätin kommentoida juuri tähän kirjoitukseen koska tänään tein perhellemme tuota papuohrattoa tämän ohjeen bongattuani eilen. Hyvää oli! Tosin kokkaamiseni koki pienoisen loppukirityksen 1-vuotiaan huutaessa ja roikkuessa puntissa eli piti äkkiä saada sapuskaa pöytään. Vasta saatuani muksun päiväunille huomasin että hetkinen, mikäs papupurkki tuossa on... Joten papuohratosta tuli pelkkää ohrattoa sipulilla ja porkkanalla! Meni se niinkin! :)

    VastaaPoista
  3. Moi molemmat, hauskaa kuulla että onnistui -- pavuilla tai ilman!! :) Olen itsekin nyt ihan rakastunut ohraan. Ja joo, on kyllä tosi tärkeää löytää hengenheimolaisia vaikka sitten netistä! Toivottavasti blogista löytyy muitakin hyviä vinkkejä ja tukea! :)

    VastaaPoista