lauantai 14. toukokuuta 2011

Sormiruokailijan piirakka

Blogger on ollut pari päivää katkolla, mutta sillä välin Iris on taas lisännyt syömisvolyymiään niin tehokkaasti, että äidin on välillä vaikeaa pysytellä hänen nälkänsä tahdissa. Niin se vain näyttää menevän, että hampaiden teossa on pieni sopiva välivaihe, jonka aikana hän tankkaa valtavat määrät (aloittaakseen kohta uuden hammaskriisin?). Neuvolassa kehotetaan antamaan tämän ikäiselle viisi ateriaa päivässä, mutta täytyy sanoa, että viime päivinä Iris on helposti syönyt kiinteää ruokaa kuusi, seitsemän kertaa. Kun meillä on tässä parina iltana ollut vieraita joiden kanssa on ensin syöty jotakin (eilen Iris esimerkiksi maisteli innokkaasti hummusta ja bulgurpohjaista tabbouleh-salaattia), olen ajatellut, että puuro ei kyllä varmasti tämän jälkeen uppoa. Ja sitten se on ahmittu viimeiseen lusikkaan saakka!

Olen tosiaan pyrkinyt siihen, että Iris saisi suurimmaksi osaksi samaa ruokaa kuin muutkin aikuiset, tässä tapauksessa iltaa istumassa olevat vieraat. Tässä parin päivän takainen piirakkani: Irikselle leikattiin pieniä suikaleita tuosta vasemmanpuoleisesta juustottomasta reunasta, ja hän hykerteli onnesta.


Nopea illanistujaispiirakka (uunipellillinen)


pohja: 
n. 4 dl kaurahiutaleita
n. 2 dl vehnäjauhoja
n. 2 dl vettä
n. 1/2 dl oliiviöljyä
1 tl leivinjauhetta


täyte:
1 purkillinen tomaattimurskaa (huom: joissakin on suolaa!)
1 pikkutölkki tomaattipyrettä
1 paketti mozzarellaa tai sopiva määrä muuta juustoraastetta
1 paketti kirsikkatomaatteja viipaleina
1 pieni kesäkurpitsa ohuina viipaleina
kourallinen oliiveja viipaleina
oreganoa, mustapippuria


Tee ensin pohja sekoittamalla kuivat ainekset ja lisäämällä nesteet. Painele taikina uunipellille. Jos seos tuntuu liian kuivalta tai kostealta, lisäile tarpeen mukaan tilkka vettä/kourallinen kaurahiutaleita. (Olen aina improvisoinut tämän ja hyvin on mennyt!)
Levitä pohjalle täyte: ensin sekoitetut tomaattimurska ja -pyre ja sitten muut aineet. Laita oliiveja ja juustoa vain aikuisten osioon!
Paista 225 asteessa noin 15-20 minuuttia.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, Riie! Mun oli pakko tänään testata tätä. Piirakka oli tosiaan helppo tehdä ja herkullisen makuista. Ostan yleensä valmiin pohjataikinan, mutta nyt tein sen ohjeesi mukaan, eikä siinä tosiaankaan kauan nokka tuhissut. :)

    VastaaPoista
  2. Hahaa Elisa, mahtavaa! :) Pohja on tosiaan sata kertaa terveellisempi kuin kaupan valmiit pohjat! Ja kuten varmaan huomasit, ihan yhtä helppo ratkaisu. Kivaa että maistui!

    VastaaPoista