keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Keittoihme

Iris on yleensä vihannut sosekeittoja (ehkä häntä on vain harmittanut se että niiden syöminen on oikeastikin aika haastavaa pikkuiselle?) mutta näinä päivinä, kenties nähtyään että hammaskipuinen äiti vetelee niitä, hän on innostut niistä aika lailla. Tässä kehittelemäni huippuihana porkkanasosekeiton ohje:

Kookoskermainen porkkanasosekeitto

3 valkosipulinkynttä
3 sipulia
1 kg porkkanoita
1 purkki kookosmaitoa/kermaa
korianteria
(1 kasvisliemikuutio; jos sinulla on pieni vauva, siirrä soseutettuasi vauvan annos syrjään ja lisää sitten isommille kuutio)


Kuullota öljyssä sipulit ja lisää sitten kuoritut porkkanat (palasina) mukaan. Paistele vielä hetki. Lisää sitten kuumaa vettä (ja mahdollinen kasvisliemikuutio) ja keitä ainakin 20 minuuttia. Soseuta keitto ja lisää mukaan kookoskerma/maito ja korianteri.

2 kommenttia:

  1. Meillä on muuten syöty samantyyppistä sosekeittoa viime aikoina, paitsi ei korianteria (jota mies inhoaa enkä minä edes tiedä, miltä maistuu) eikä kookosmaitoa/kermaa (vaikka varmaan sopisi, mutta meiltä ei yleensä löydy) ja sipulin, valkosipulin ja porkkanan lisäksi perunoita ja punaisia linssejä. Liljakin tykkää.

    VastaaPoista
  2. Sosekeitot on ihania! Ja voi, miten joku voikin vihata korianteria! Tosin voisiko olla niin että sun mies inhoaa paljon vahvemman ja kieltämättä jotenkin saippuaisen/kirpakan makuista *tuoretta* korianteria? Kuivattu & jauhettu korianteri antaa aivan ihanan intialaistyyppisen pehmoisen vaikutelman, tykkäisit/te varmasti! :)

    VastaaPoista