torstai 5. toukokuuta 2011

Keväiset kikherne-risottopihvit


Osallistuin kuin osallistuinkin Uuden Mustan Jämäkokki-kilpailuun, jonka ideana oli kokata jämistä tai muuten vaan kotona olevista ainesosista jokin uusi, herkullinen ruokalaji. Tuskin näillä voittoa irtoaa, mutta pihvit olivat oikein herkullisia (ja sormiruokailijaystävällisiä, mikäli vauvanne ei satu olemaan syömälakossa...), joten tässä teillekin ohje!

Kikherne-risottopihvit

1 purkillinen käyttövalmiita kikherneitä
n. 3-5 dl edellisen päivän risottoa (keitetty riisikin toki käy)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl pikakaurahiutaleita
1 dl kuumaa vettä
2 rkl tomaattipyrettä
(1 tl suolaa)
oliiviöljyä

Paista sipuli- ja valkosipulisilppu oliiviöljyssä pehmeäksi. Heitä sekaisin huuhdellut
kikherneet, edellisen päivän risotto ja sipulisilppu. Sekoittele erillisessä astiassa
kaurahiutaleita ja kuumaa vettä, ja kun seoksesta on tullut eräänlaista puuroa, heitä
seos muiden joukkoon. Lisää mukaan vielä tomaattipyre (ja suola; voit ottaa erilleen
suolattoman annoksen esim. vauvan annosta varten). Hurauta seos taikinaksi esim.
sauvasekoittimen avulla. Tästä vaiheesta ei tarvitse ottaa paineita: pienet sattumat
eivät haittaa ollenkaan. Paista noin sentin paksuiset pihvit oliiviöljyssä ja nauti
esimerkiksi persiljan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Hauska kuulla! Risoton voi tosiaan korvata tavallisellakin riisillä, tämä vain sopi niin hyvin jämäkokki-ideaan (ja meillä sattui olemaan kamala määrä paellaa)!

    VastaaPoista