perjantai 28. lokakuuta 2011

Papupata

Iris puhua höpöttää kuin pieni papupata (joskaan kielestä tai mistään muustakaan ei juuri saa tolkkua) joten tässä hänelle nimikkoruoka; sainpahan vihdoinkin käytettyä liian pitkään kaapissa viruneet kuivat soijapavut! Tämä on ihana ja helppo ruoka pimeneviin syysiltoihin, ja lapsista on ihanaa pyydystää suuhun pikkuruisia papuja. Alle vuoden ikäisiltä vauvoilta voi jättää pinaatin pois, vaikka Espanjassa tätä ruokaa syövät kyllä jo ihan pienet...

Papupata

500 g kuivia soijapapuja (tai muita papuja; myös esim. kikherneet käyvät hyvin!)
2 sipulia
2 porkkanaa
500 g tuoretta pinaattia
n. litra vettä
öljyä, (suolaton) liemikuutio


Liota papuja yön yli väljässä vedessä (huom! ne imevät itseensä paljon vettä, joten käytä isoa kulhoa ja suurta vesimäärää). Valuta pavut + huuhtele. Pilko sipulit ja kuorittu porkkana, ja kuullottele niitä hetken aikaa kattilassa, jossa on öljytilkka. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä, heitä joukkoon pavut ja noin litra kiehuvaa vettä ja halutessasi liemikuutio; papujen on tarkoitus peittyä. Anna kattilan porista ainakin 1,5-2 tuntia, soijapapujen tapauksessa voit antaa padan porista jopa kolmisen tuntia; pavut ovat kypsiä, kun ne rikkoutuvat helposti etusormen ja peukalon välissä! Kun pata on valmis, heitä mukaan pinaatti ja kypsennä vielä kolme minuuttia, niin että pinaatti pehmenee muttei kuitenkaan kokonaan sula.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti